Bestemmingstips: Bespaar in Dubai5 min leestijd

Dubai

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Dubai is een populaire vakantie- en zakenbestemming. De stad en emiraat is zonzeker, goed te bereiken, en er is ook veel te doen. Eerder gaf Goffe al verschillende bestemmingstips voor de stad. In dit artikel zal ik die gids wat aanvullen met nieuwe attracties, handigheidjes en tips om ook te besparen op je verblijf in Dubai.

Dubai Frame

Iedereen die Dubai heeft bezocht, is waarschijnlijk ook wel naar de Burj Khalifa geweest; het hoogste gebouw ter wereld. Vanuit het plein bij de Dubai Mall kan je de toren van buiten bewonderen, maar je kan ook naar de 125ste verdieping gaan met At the Top.  De prijzen voor deze attractie zijn in de afgelopen jaren flink gestegen. Je betaalt nu zo’n €30 per persoon tijdens de niet-piekuren tot zo’n €50 tijdens de meest populaire tijden.

Afgelopen jaar is er echter een nieuw uitzichtpunt geopend, dichterbij het oude centrum van Dubai: het Dubai Frame. Dit doet denken aan het logo van National Geographic. Het Frame ligt in Zabeel Park, bij de authentieke wijk Karama. Het in goudkleur versierde bouwwerk is zo ontworpen dat het letterlijk een raamwerk is tussen het oude en nieuwe Dubai.

Dubai Frame

Ook hier kun je naar de 48ste verdieping om op 150 meter hoogte een goed uitzicht over de stad te hebben. Aangezien er een maximum aantal bezoekers per uur is, valt het aan te raden van te voren een ticket te kopen voor een tijdslot. De kosten vallen erg mee. Zo’n €12 voor een volwassene en nog geen €5 voor kinderen. Senioren boven de 60 mogen gratis naar binnen. Tickets kopen kan gemakkelijk online met je creditcard via de officiële website. Je ziet dan gelijk welke slots er nog beschikbaar zijn.

Laat je afzetten bij Gate 4 van Zabeel Park. Je kan met je ticket dan gelijk het park in. Bij de ingang van het Frame zelf wordt gecontroleerd of je voor het goede tijdslot aanwezig bent. Na het passeren van een simpele security check loop je eerst door een een expositie over het ontstaan van de stad. Met de lift ga je vervolgens naar het uitkijkpunt tussen de twee pilaren.

Aan de ene kant kijk je uit op het oude Dubai, met de Creek, Karama, Deira en Bur Dubai. In de verte kan je bij goed zicht het vliegveld en Sharjah zien liggen. Aan de andere kant zie je het nieuwe Dubai, met de Burj Khalifa en andere wolkenkrabbers. Ook heb je een uitzicht op de paleizen van de sheikhs. Wanneer je weer terug naar beneden gaat passeer je ook een tentoonstelling over de toekomstvisie van de stad.

Careem

Iedereen kent Uber wel. Maar in Dubai kan je, naast de reguliere goedkope taxi’s, prima gebruik maken van Careem. Dit is ook een app waarmee je een auto kan bestellen. Er zijn verschillende categorieën; Economy (een reguliere Toyota of vergelijkbaar), Business (vaak een Lexus) of Electric (Tesla of vergelijkbaar). De app werkt erg goed, de dienst is betrouwbaar en ook de klantenservice is goed. Bovendien heb je verschillende mogelijkheden om flink te besparen. Zo krijg je via deze referral link 20 AED krediet. Daarnaast zijn er altijd verschillende promotiecodes. Betaal je met Mastercard? Vul dan promocode MC1RIDE in bij de boeking voor maximaal 60 AED korting op je rit. Daarna vul je code MASTERCARD in voor 20% korting op maximaal 3 ritten per maand. Ideaal voor lange afstanden en/of een Business auto. Heb je een Visitor simkaart van Etisalat (sowieso een aanrader)? SMS dan ‘Careem’ naar 1204 en je krijgt een code voor 1 rit ter waarde van maximaal 100 AED. Zo heb je een Lexus voor de prijs van een taxi, of zelfs kosteloos. Careem heeft regelmatig acties lopen, dus Google even naar promotiecodes als je in Dubai bent.

Careem
Afb: Careem

Bespaar op uit eten gaan en attracties

Dubai heeft ongelooflijk veel eetgelegenheden. Van chique restaurants tot kleine cafeetjes en alles er tussenin. Als je tussen de bomen het bos niet meer ziet, dan raad ik de app Zomato aan. Hier staan veel beoordelingen in, maar vaak ook complete menu’s, openingstijden, of de gelegenheid creditcards accepteert etc. Erg handig om de beste plekjes te vinden.

Restaurants van grote hotels richten zich niet alleen op hotelgasten, maar ook op de vele expats. Met bijvoorbeeld uitgebreide brunches op vrijdag, of aantrekkelijke kortingen. Ook andere populaire restaurants proberen gasten te trekken met aanbiedingen. Bij een grote selectie aan (goede) restaurants krijg je bijvoorbeeld 1 hoofdgerecht gratis of 2+2 bij drankjes met Zomato Gold lidmaatschap. Voor een half jaar betaal je hier 130 AED voor, maar dat kan je er zo uit hebben als je regelmatig uit eten gaat.

zomato
Afb.: Zomato

Ook via Groupon.ae kun je besparen op uit eten gaan. In Nederland zijn het vaak de mindere restaurants die zich aanbieden via Groupon, maar in Dubai heb je zeker ook keuze uit goede restaurants. Bijvoorbeeld in grote hotels waaronder het Sofitel, Hilton en Mövenpick. Met kortingscodes die regelmatig beschikbaar zijn bespaar je nog meer terwijl je misschien wel in je eigen hotel uit eten gaat.

Via Groupon kan je ook voor verschillende attracties of spa’s korting krijgen.

My Emirates Pass

Vlieg je met Emirates, bewaar je boardingpass dan! Om Dubai op de kaart te zetten als toeristische bestemming heeft Emirates regelmatig de My Emirates Pass. Hiermee krijg je op vertoon van je boardingpass korting bij populaire attracties – zoals Ferrari World Abu Dhabi, Ski Dubai, Wild Wadi Waterpark en veel meer -, winkels en ook bij restaurants, zowel ketens als in populaire hotels. Bijvoorbeeld ook in At.mosphere in de Burj Khalifa waar de afternoon tea geroemd is. De korting kan oplopen tot 50%, maar zit meestal rond de 20-30%.

Zelf heb ik met de My Emirates Pass 30% bespaard op een helikoptervlucht – echt een aanrader – en op zulke bedragen is de korting significant.

Een helivlucht is de moeite waard!

Meestal heeft Emirates deze actie alleen tijdens de hete zomermaanden wanneer toeristen de stad normaal links laten liggen, maar dit jaar toevallig ook gelijk vanaf januari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *