Stobart Air eerder aan de slag voor KLM Cityhopper

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vorige maand maakte InsideFlyer al bekend dat KLM Cityhopper een Embraer van het Ierse Stobart Air gaat huren. Volgens de wetlease constructie zal het vliegtuig inclusief crew van Stobart Air vluchten uitvoeren voor de regionale dochter van KLM. Ook onderhoud en verzekering vallen onder Stobart Air. Een woordvoerder liet toen weten dat de lease wordt gebruikt ‘om het netwerk van KLC waar te kunnen maken’. In eerste instantie zou de huur in het zomerseizoen plaatsvinden; vanaf 31 maart. Het betreft hier 8 vluchten per dag tussen Amsterdam en Dublin.

Stobart Air begint echter eerder voor KLM Cityhopper. Vanaf 25 februari tot 30 maart zal de Ierse airline 4 vluchten per dag van Amsterdam naar Dublin en Genève uitvoeren met een Embraer 190. Vooralsnog is dit nog niet apart in het boekingssysteem aangegeven. Ook European Business Class wordt nog steeds aangeboden.

KLM Cityhopper is niet de enige Europese maatschappij die de diensten van Stobart Air gebruikt. Ook Aer Lingus, BA Cityflyer en FlyBe leaseden eerder een toestel van de airline.

embraer 190

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *