Suriname laat voorlopig alleen repatriëringsvluchten toe1 min leestijd

Boeing 777 van Surinam Airways bijna klaar voor vertrek

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het Surinaamse luchtruim gaat vanaf vandaag weer dicht voor commerciële vluchten. Deze commerciële vluchten waren toegestaan nadat het luchtruim vanaf 4 oktober weer open was. Deze vluchten naar Suriname moesten wel voldoen aan strenge eisen.

Suriname laat voorlopig geen commerciële vluchten toe

Vanaf vandaag is het alleen maar mogelijk om van/naar Suriname te vliegen op een repatriëringsvlucht. Dat hebben de Surinaamse ministers Amar Ramadhin (Volksgezondheid) en Albert Jubithana (Transport, Communicatie en Toerisme) bekend gemaakt. Eerder leek het er nog op dat het land weer commerciële vluchten toe liet voor een onbepaalde periode, maar vanwege de ontwikkelingen omtrent het Coronavirus is dit teruggedraaid.

Suriname heeft momenteel strenge maatregelen genomen voor reizigers vanuit Nederland. Het is alleen toegestaan om af te reizen als je toestemming hebt gekregen van de Surinaamse autoriteiten. Dit kun je doen door contact op te nemen met het Surinaamse Consulaat-Generaal in Amsterdam.

Daarnaast is het verplicht om bij het inchecken een negatieve PCR-test te hebben, welke niet ouder mag zijn dan 48 uur. Bij binnenkomst in Suriname moet je op eigen kosten verplicht naar een door de overheid aangewezen hotel. Daar verblijf je 10 dagen in quarantaine. Bij terugkomst in Nederland moet je vervolgens ook weer 10 dagen in quarantaine. Het laatste reisadvies van de Nederlandse overheid kun je vinden op Nederlandwereldwijd.

Momenteel vliegt Air Belgium voor Surinam Airways naar Suriname. De nieuwe Boeing 777 van Surinam Airways is bijna klaar voor vertrek. maar heeft nog niet alle benodigde certificaten om een directe route te vliegen. De regionale vluchten van de luchtvaartmaatschappij zijn voorlopig ook geannuleerd tot tenminste 15 november 2020.

Amsterdam - Paramaribo Suriname

Afbeeldingen ©KLM/GreatCircleMapper. H/T Waterkant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *