KLM bagagetoelage voor Flying Blue Elites verminderd

KLM bagage

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM heeft in de afgelopen weken een nieuwe tariefstructuur ingevoerd. Sinds deze week is het ook mogelijk volgens de nieuwe producten tickets te boeken via de website of app. Met de nieuwe opbouw hebben passagiers de keuze voor een vast bedrag een ticket te upgraden met een combinatie van verschillende extra’s zoals ruimbagage. Met deze verandering heeft KLM ook de bagagetoelage voor Flying Blue Elites (Silver, Gold en Platinum leden) gewijzigd. Vanaf nu mogen zij op een Light tarief nog maar één bagagestuk à 23 kilo kosteloos meenemen. Eerder was dit nog twee stuks op Europese vluchten. Deze wijziging is nog niet verwerkt op de website of in de bagagecalculator. KLM heeft de vermindering van de toelage inmiddels bevestigd aan deze website. Eerder bleek ook al dat BlueBiz leden met de introductie van de nieuwe tariefstructuur hun voordeel van een gratis koffer kwijt raken.

KLM bagagetoelage voor Flying Blue Elites verminderd
Met het oude systeem mochten Flying Blue Elites 2 stuks bagage kosteloos meenemen. Dit was een extra stuk vergeleken met andere Skyteam Elite (Plus) leden

Conclusie

Het wegnemen van een extra bagagestuk zal de frequente passagiers vast niet bevallen. Ook al maak je zelf geen gebruik van twee koffers, het bespaart je wel geld als je bijvoorbeeld met een collega of familie op reis gaat. Boek je een Standaard tarief voor €50 extra, dan kan je wel twee koffers meenemen. De nieuwe regel is: één extra koffer bovenop het vrijdom van je ticket.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *