Geen gratis bagage voor BlueBiz en Corporate bij KLM1 min leestijd

gratis bagage voor bluebiz

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De introductie van een gelijke tariefstructuur bij Air France en KLM heeft een nare consequentie voor corporate account en BlueBiz passagiers van de Nederlandse airline. Op tickets verkocht vanaf 1 januari 2017 komen zij namelijk niet meer in aanmerking voor een eerste gratis bagagestuk op Light tickets bij KLM op vluchten binnen Europa. Dit was juist een van de grote voordelen van het BlueBiz lidmaatschap. Het wordt voortaan dus ook voor de zakenreiziger bijbetalen (€15-€35 per vlucht afhankelijk of je FB Ivory bent en het van te voren regelt), met Blue Credit of Miles betalen (af te raden) of een Standard (ook af te raden) of Flex ticket boeken. Flying Blue en Skyteam Elite (Plus) passagiers behouden een gratis bagagestuk.

bluebiz

Ik kan me voorstellen dat bedrijven en ook individuele reizigers niet blij zullen zijn met deze maatregel. Het bieden van een homogeen product tussen Air France en KLM wordt als excuus gebruikt om de voordelen te verminderen. Aangezien bagage op een retourvlucht minimaal €30 kost (30% van de goedkoopste ticketprijs die niet meezakt met deze loskoppeling!) zullen veel zakenreizigers vast overwegen of het nog verstandig is KLM te kiezen op Europese vluchten boven andere (low cost) maatschappijen. De voordelen en services wegen steeds minder op tegen de hogere prijzen.

Reacties

  1. Johan zegt

    Ik neem toch aan dat de meeste zakenreizigers tenminste FB Silver zijn, dus in de praktijk zal het wel meevallen.
    Zo niet, dan wordt de boarding, met het gebruikelijke “trolley proppen” nog meer een uitdaging.

    • The Flying Dutchboy zegt

      BlueBiz is voornamelijk voor het MKB. Die komen misschien niet aan 15 vluchten per jaar. Dan is gratis bagage nou net iets wat KLM, met over het algemeen duurdere prijzen, kan onderscheiden van Easyjet en andere low cost carriers om de infrequente zakenreiziger te lokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *