ITA opent eerste lounges2 min leestijd

ITA Airways

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De ‘nieuwe’ Italiaanse airline ITA heeft inmiddels haar eerste vluchten gemaakt. Ook heeft de opvolger van het failliete Alitalia al enkele toestellen in de eigen livery in ontvangst genomen. Voor business class reizigers en loyale klanten komt daar nu een mooie toevoeging op. De eerste ITA lounges zijn namelijk geopend op de luchthavens van Rome, Milaan en Turijn.

ITA opvolger van Alitalia

Dat er van Alitalia de afgelopen jaren weinig terecht kwam is bij velen bekend. Opvolger ITA startte vorig jaar en moet als nieuwe nationale airline van Italië gaan fungeren. De airline start met een bescheiden vloot en netwerk. Maar wil uiteindelijk het land met alle uithoeken van de wereld verbinden. Net als Alitalia is ITA lid van SkyTeam. Inmiddels heeft de maatschappij ook allerlei codeshare overeenkomsten afgesloten, bijvoorbeeld met KLM, Air France, Delta, TAP en Etihad.

De vloot van ITA bestaat op het moment enkel uit Airbus vliegtuigen. Voor short haul zijn er de Airbus A319 en A320. Het gaat allemaal om voormalige Alitalia toestellen. Op het long haul netwerk vliegen de Italianen met de A330. Later moet daar nog onder meer de A350 bijkomen.

Eerste Airbus A320 van ITA Airways in nieuwe livery
Eerste Airbus A320 van ITA Airways in nieuwe livery (Bron: ITA)

Opening lounges

Business class passagiers en frequente reizigers mogen van een airline loungetoegang verwachten. Dat kan een lounge zijn waarmee de airline een contract heeft. Of natuurlijk een eigen lounge. Zo heeft KLM bijvoorbeeld op Schiphol de eigen Crown Lounges. ITA had nog geen lounges sinds de opening, maar maakt nu bekend de eerste faciliteiten te openen. Eigenlijk is het een heropening omdat het om de voormalige Alitalia lounges gaat.

Zowel in Rome Fiumicino als Milaan Linate is een lounge geopend. In tegenstelling tot het persbericht valt er op de website van ITA te lezen dat inmiddels ook de lounge in Turijn geopend is.

De “Piazza di Spagna” Lounge Rome Fiumicino beslaat zo’n 1.000 vierkante meter en biedt 200 zitplaatsen. Er zijn ook ruimtes beschikbaar voor vergaderingen en bijeenkomsten. Deze ruimtes zijn vooraf te reserveren. De “Piazza della Scala” Lounge is gevestigd op de eerste verdieping van de luchthaven van Milaan Linate. Deze lounge is met een oppervlakte van 400 vierkante meter en plaats voor 54 gasten iets kleiner.

De lounges zijn voorzien van de kenmerkende lichtblauwe kleuren van ITA. Er staat bezoekers een restaurant en bar geïnspireerd op de Italiaanse keuken te wachten. Ook is er voldoende gelegenheid voor zakenreizigers om nog wat werk gedaan te krijgen. Aan de jongere reizigers is ook gedacht met een speciale ‘Kid’s Lounge’. De lounge in Rome biedt een speciale warme maaltijd aan gasten die de ochtendvlucht naar New York nemen.

Business class passagiers hebben standaard toegang tot de lounge. Maar ook Volare Premium en Executive leden en SkyTeam elite plus leden. Meer over toegang tot de ITA lounges lees je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *