Eerste Airbus A320 van ITA Airways in nieuwe livery2 min leestijd

Eerste Airbus A320 van ITA Airways in nieuwe livery

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eerder dit jaar stopte de nationale maatschappij van Italië met vliegen. Daarmee kwam er definitief een einde aan het bewogen bestaan van Alitalia. Een tijdje terug is er een nieuwe Italiaanse nationale luchtvaartmaatschappij geboren die in de voetsporen van Alitalia treedt. De nieuwe airline wil een goede start maken en sloot bijvoorbeeld al diverse codeshare overeenkomsten. Natuurlijk moet de vloot vloot van Alitalia is voor een groot deel overgenomen. Voor het eerst vliegt er nu een Airbus A320 in de officiële ITA livery rond.

Blauwe livery?

Met de lancering van de nieuwe vliegtuigmaatschappij ITA Airways, werd al duidelijk hoe de nieuwe livery eruit zou komen te zien. Veel blauw. Geen KLM blauw, geen Breeze blauw, maar ITA blauw. Op de staart van het vliegtuig zijn de Italiaanse kleuren te vinden, motoren zijn wit met daarop het ITA logo. Op de romp staat de naam ITA met daaronder Airways. Ook het logo van het SkyTeam staat op de voorzijde van het vliegtuig.

De maatschappij heeft dus voor de kleur blauw gekozen. Volgens de Italianen staat blauw symbool voor eenheid, samenhang en trots voor het land. Blauw is ook terug te zien bij het Italiaanse nationale team.Eerste Airbus A320 van ITA Airways in nieuwe livery

Bekende sporters

Zoals gebruikelijk in de luchtvaart krijgen ook de toestellen van ITA een naam. De maatschappij wil via social media vragen welke namen de fans van ITA graag terugzien op de vliegtuigen. Het moet in ieder geval om beroemde Italiaanse sporters gaan.

Vloot

De vloot van ITA bestaat momenteel uit Airbus 52 toestellen die grotendeels overgenomen zijn van Alitalia. Daarmee is ITA op het moment een Airbus only maatschappij. Voor het short en medium haul netwerk gebruikt ITA de Airbus A319 en A320. Van laatstgenoemde is dus pas sinds deze maand het eerste vliegtuig in de nieuwe livery gestoken. Voor long haul beschikt ITA over enkele Airbus A330 toestellen.

In de toekomst moet daar de Airbus A350-900 bijkomen. Naar verwachting mag de A350 vanaf komende zomer gaan vliegen vanuit Rome. Een van de eerste routes zou naar het Argentijnse Buenos Aires zijn.

Eerste Airbus A320 van ITA Airways in nieuwe livery
A320 met nieuwe ITA Airways Livery

Bron & Beeldmateriaal: ITA Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *