Garuda Indonesia en Emirates starten codeshare2 min leestijd

Garuda Indonesia en Emirates starten codeshare

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Airlines kunnen diverse vormen van samenwerkingen opzetten. Een van de bekendere is de codeshare-overeenkomst. Met zo’n samenwerking kunnen maatschappijen elkaars tickets verkopen. Dit heeft voor reizigers tot voordeel dat je op één enkel ticket door kunt vliegen naar meer bestemmingen. Garuda Indonesia en Emirates starten ook een codeshare-overeenkomst.

Samenwerking

In november 2021 maakten Emirates en Garuda Indonesia bekend dat zij op meerdere vlakken in de toekomst zullen gaan samenwerken. In het zogenoemde ‘memorandum of understanding’ zijn de airlines tot overeenstemming gekomen om elkaars routes te exploiteren. Daarnaast hebben ze besproken om te onderzoeken hoe de frequent flyer programma’s beter met elkaar kunnen samenwerken. Hierdoor kunnen reizigers met bijvoorbeeld een status bij Emirates ook gebruikmaken van dezelfde voordelen bij Garuda Indonesia. Vanaf 9 maart startte de samenwerking in ieder geval door de codeshare-overeenkomst tussen Emirates en Garuda Indonesia.

Meer bestemmingen

Boek je een ticket bij Emirates vanuit bijvoorbeeld Parijs, dan kun je via de Emirates Hub in Dubai doorvliegen naar een van de bestemmingen in Indonesië. Naast Jakarta en Bali Denpasar zijn er ook nog zeven andere bestemmingen die je vanuit Jakarta of Denpasar kunt bereiken met Garuda Indonesia. Zo vlieg je vanuit Jakarta naar Denpasar, Surabaya, Makassar, Balikpapan, Manado, Medan, Padang en Solo. Vanuit Bali Denpasar vlieg je naar Jakarta, Surabaya of Makassar.

Garuda A330

Reizigers die hun ticket boeken bij Garuda Indonesia kunnen gebruikmaken van de routes die Emirates aanbiedt. Garuda zal haar vluchtnummer toevoegen aan Emirates vluchten tussen Jakarta en Dubai. Ook zullen vluchtnummers worden toegevoegd op vluchten tussen Dubai en Parijs, London Heathrow, Manchester, Milaan en Barcelona.

Spaar nu tijdelijk dubbele Tier Miles bij Emirates en flydubai
Emirates Hub in Dubai
Foto: Emirates

De verwachting is dat op vluchten tussen Amsterdam en Dubai de vluchtnummers van Garuda ook niet zullen worden toegevoegd. Dit zal er mee te maken hebben dat Garuda in principe rechtstreeks op Amsterdam vanuit Jakarta vliegt. Het is voor de maatschappij dan niet aantrekkelijk om reizigers via Dubai naar Indonesië te laten vliegen.

Bron & beeldmateriaal: Garuda Indonesia & Emirates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *