Delta komt met snellere wifi op meer toestellen2 min leestijd

Passagier in Comfort+ maakt gebruik van Delta WiFi (Bron: Delta)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

WiFi aan boord is tegenwoordig geen luxe meer. Bij de grote airlines mag je een WiFi service verwachten, maar de stabiliteit en snelheid is erg wisselend. Het Amerikaanse Delta loopt qua investeringen in WiFi voorop en wil nu voor het eind van het jaar nog meer toestellen met snellere wifi uitrusten.

Delta WiFi

De Amerikaanse carrier Delta Air Lines biedt al langere tijd draadloos internet aan in de lucht. In 2008 startte de maatschappij al met WiFi aan boord van enkele short haul vliegtuigen. Samen met American Airlines en Virgin was Delta een van de pioniers wat deze service betreft. In 2011 kwam daar de regionale vloot van Delta Connection bij.

Natuurlijk was de WiFi destijds van een andere snelheid. En inmiddels hebben flink wat meer airlines hun toestellen met draadloos internet uitgerust. Denk bijvoorbeeld aan Air France en KLM. Qatar Airways gaat zelfs nog een stap verder met de introductie van Super WiFi. Deze service zou de snelste en meest stabiele internetverbinding in de lucht zijn. En die kenmerken zijn cruciaal. Want reizigers klagen regelmatig over bijvoorbeeld een langzame en haperende internetverbinding aan boord. En zeker als het om een betaalde service gaat is dat natuurlijk geen goede ervaringen.

Passagier aan boord maakt gebruik van Delta WiFi (Bron: Delta)
Passagier aan boord maakt gebruik van Delta WiFi (Bron: Delta)

Meer toestellen met snellere WiFi

Delta kondigde deze week aan meer toestellen in de vloot met snellere WiFi uit te gaan rusten. De Amerikaanse maatschappij stelt de nieuwe service aan talloze testen te hebben onderworpen. Het resultaat zou een snelle en stabiele verbinding zijn die de verwachting van reizigers overtreft.

De nieuwe Viasat WiFi service is tweemaal zo snel als de vorige versie van 2019. Viasat is straks beschikbaar op de meeste Airbus A321, Boeing 737-900 en Boeing 757-200 vliegtuigen. Voor het einde van dit jaar moeten meer dan 500 Delta vliegtuigen uitgerust zijn met deze service.

Andere toestellen waar reizigers een snellere en stabielere verbinding kunnen verwachten zijn de Airbus A321neo, A220-300, A320ceo en A319. Ook de Boeing 737-800 vliegtuigen gaan meer in de aanpassing. Tegen het einde van 2022 zijn dan bijna alle short en medium haul toestellen voorzien van ‘New Wi-Fi’, zoals Delta het noemt.

Internet abonnement

Delta biedt frequente reizigers de mogelijkheid om een abonnement af te sluiten voor internetgebruik aan boord. Voor vluchten binnen de VS, Canada en Mexico kost dit $ 49,95 (€ 46) per maand. Een maandabonnement voor intercontinentale vluchten kost $ 69,95 (€ 64). Voor frequente reizigers is een abonnement al snel goedkoper dan per vlucht betalen. Een ‘Message Pass’ blijft overigens altijd gratis, net als bij SkyTeam partners Air France en KLM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *