Delta stapt in 2021 over naar gratis wifi van Viasat

Airbus A350 in Delta livery vliegt over een berggebied (Bron: Delta)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Overal verbonden zijn met de wereld via het internet is in deze tijd niet meer weg te denken. Waar je ook ter wereld bent, een pre is als er een goed werkende internetverbinding is. Ook aan boord van steeds meer vliegtuigen is dat het geval. Zo hebben KLM & Air France op intercontinentale vluchten al wifi en ook binnen Europa zijn er bij Air France enkele toestellen die beschikking hebben over wifi. Delta heeft haar vloot ook uitgerust met wifi van Gogo. Delta kiest er echter voor om de samenwerking met Gogo te stoppen en verder te gaan met Viasat, met als uiteindelijk doel gratis wifi op alle toestellen.

Testen

In 2019 kondigde Delta al aan dat ze op alle vluchten gratis wifi beschikbaar willen hebben. Niet alleen gratis wifi voor het versturen van een bericht in WhatsApp, nee ook om bijvoorbeeld online te shoppen, te mailen of surfen. De maatschappij wil er zeker van zijn dat het goed werkt en heeft daarom verschillende testen uitgevoerd. Dit was in samenwerking en combinatie met de 2Ku verbinding van Gogo. Uit de testen bleek dat het systeem niet gericht was op zo’n grote vraag. Als het namelijk voor iedereen gratis is, en niet alleen een klein berichtje, dan is de verwachting dat reizigers er ook meer gebruik van maken. Daarom heeft Delta besloten het contract met Gogo te stoppen en over te stappen op Viasat. Zij kunnen wel een goede verbinding bieden.

Delta stapt in 2021 over naar gratis wifi van Viasat

Introductie Viasat

Delta start in 2021 met de uitrol van gratis wifi van Viasat. In de zomer zal gestart worden met de installatie in 300 narrow-body vliegtuigen. Hierna zullen de andere vliegtuigen volgen. De satellietbreedbanddienst van Viasat is meer betrouwbaar, stabiel en snel ten opzichte van de voorganger. Volgens Delta legt dit netwerk de basis voor toekomstige verbeteringen op het gebied van gepersonaliseerde service. Voor de (zakelijke)klant is dit ook een mooie verbetering. Zeker als op alle vluchten gratis internet aanwezig is en je dus altijd overal kunt internetten. Review Delta A319 Economy - Los Angeles naar San Francisco

Bron & beeldmateriaal: Delta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *