Zo boek je stopovers op Air Canada Aeroplan awards5 min leestijd

Air Canada 787 Dreamliner Business Class

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een van de voordelen bij Air Canada Aeroplan is het kunnen boeken van stopovers op award tickets. Dit kan zeker tot interessante boekingen leiden aangezien Air Canada naast Star Alliance partners ook nog samenwerkt met een tiental andere maatschappijen. We schreven hier ook al vorige week over in dit artikel. Op dit moment kun je namelijk Aeroplan miles kopen met een bonus van 100%. Deze promotie loopt nog tot en met dinsdag 22 maart 2022. In dit artikel gaan we dieper in op het boeken van zo’n stopover op award tickets.

Stopovers op Air Canada Aeroplan awards

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Alaska MileagePlan is het inboeken van een stopover bij Air Canda Aeroplan niet gratis. Dit is volgens OMAAT wel mogelijk voor 5.000 punten extra. Deze stopover mag maximaal 45 dagen en minimaal 24 uur duren. Als deze korter dan 24 uur zou zijn noemen we dit namelijk een layover. Ook mogen deze stopovers niet plaatsvinden in de Verenigde Staten of Canada. Daarnaast is het ook niet toegestaan om twee keer via dezelfde luchthaven te reizen op een one-way award. Je kunt bijvoorbeeld niet eerst reizen van Amsterdam via Bangkok naar Singapore waar je een stopover hebt, en vervolgens nogmaals via Bangkok naar Tokyo. Tenslotte kun je deze stopovers alleen boeken via het Ar Canada Aeroplan call center. Je zult dus moeten bellen maar daarbij mogen geen boekingskosten bij in rekening worden gebracht. Men verwacht echter dat stopovers vanaf dit jaar ook online kunnen worden geboekt.

Eerste Boeing 787-10 binnenkort geleverd
Het boeken van stopovers op Air Canada Aeroplan awards is mogelijk voor 5.000 punten extra. (bron: Singapore Airlines)

Voordat we verder in detail gaan over het boeken van stopovers op Aeroplan awards is het misschien eerst even slim om na te gaan waarom een stopover interessant kan zijn. Als je namelijk een lange reis op awards wilt maken, zoals ik in 2018 deed met 40 vluchten, is het belangrijk om je miles op een zo slim mogelijke manier in te zetten. Je bezoekt verschillende steden die je toch altijd al wilde bezoeken en daarvoor ga je slim om met je miles. Als je bijvoorbeeld een award naar Zuid-Afrika wilt boeken met Aeroplan miles kan het slim zijn om met partner Air Mautitius te vliegen en even een stopover van een weekje te maken op Mauritius. Je betaalt dan maar 5.000 punten in plaats van meer dan 50.000 extra!

Air Mauritius A340 Amsterdam
Air Mauritius is sinds kort ook een partner van Air Canada.

Hetzelfde kun je bijvoorbeeld doen met Gulf Air aangezien je toch moet landen op Bahrain als je naar de Malediven vliegt vanuit Londen. Op deze manier kun je je vakantie op een slimme manier verlengen door slechts 5.000 punten extra te betalen. Zeker als je bedenkt aan vele andere partners van Air Canada zoals Air Dolomiti, Air Serbia, Azul, Etihad, Virgin Australia en Vistara.

Het boeken van stopovers

Bij het boeken van een stopover op Aeroplan awards zul je ongetwijfeld met een aantal vragen komen. Dit is namelijk niet altijd mogelijk. Laten we eerst eens kijken naar de regels op Aeroplan award tickets. Het programma maakt gebruik van in totaal vier regio’s: Noord-Amerika, Atlantic, Pacific en Zuid-Amerika. Aeroplan maakt net als de Executive Club van British Airways gebruik van distance-based awardtabellen. Dit betekent dat hoe verder je vliegt hoe meer punten je kwijt bent voor je award. Er geldt een maximum aantal van 4 tabellen binnen de regio’s en 6 tabellen voor tussen de regio’s. Verder maakt Aeroplan gelukkig gebruik van flexibele routeregels. Je kunt dus gerust een stuk omvliegen zolang de computer dit toelaat.

Aeroplan regio's
De verschillende regio’s die Air Canada Aeroplan hanteert. (bron: Air Canada)

Om awards te boeken dien je eerst beschikbaarheid te vinden op je gewenste vluchten. Je kunt dit doen op aircanada.com maar ook via een award zoektool. Je dient voor elk award apart beschikbaarheid te zoeken. Met gcmap.com kun je te weten komen hoe lang je vlucht is. Je vindt de awardtabellen op de website van Air Canada. Als je eenmaal weet hoeveel punten je kwijt bent voor je award bel je met het call center van Air Canada om je award vast te leggen. Wat je ook zou kunnen doen is eerst zelf het award boeken via de website om vervolgens pas te bellen om de stopover vast te leggen. Doe dit wel binnen 24 uur om wijzigingskosten te voorkomen.

Turkish Airlines business class
Bij Air Canada Aeroplan boek je makkelijk een stopover in Istanbul in voor slechts 5.000 punten extra. (bron: Turkish Airlines)

Zeker als je bedenkt dat Air Canada vele partner maatschappijen heeft zijn de mogelijkheden groot. En in tegenstelling tot andere programma’s binnen Star Alliance zoals United MileagePlus betaal je bij Air Canada Aeroplan geen extra miles als je met een partner maatschappij vliegt.

Aeroplan miles verdienen

Je kunt Air Canada Aeroplan punten verdienen door een vlucht te maken met Air Canada of een van de vele partners.. Zeker met het grote aantal partner maatschappijen is de kans groot dat je je punten kunt laten bijschrijven bij Aeroplan. Denk bijvoorbeeld aan maatschappijen zoals Etihad en Oman Air die geen lid zijn van een alliantie. Als je nog geen Aeroplan account hebt kun je hier een account aanmaken. Daarnaast werkt Air Canada ook samen met talloze hotelprogramma’s waardoor je Aeroplan punten kunt verdienen op je hotelverblijf. Helaas kun je op dit moment geen Membership Rewards van American Express overzetten naar Aeroplan punten. Tenslotte kun je altijd nog punten kopen. Zoals boven staat vermeld krijg je tot en met dinsdag 22 maart 2022 een bonus van 100% bij het aankopen van Aeroplan punten. Meer hierover lees je in dit artikel.

Uitgelichte afbeelding: Air Canada

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *