Zuid-Korea verplicht ETA – Nu ook voor Nederland2 min leestijd

Review – Nieuwe Terminal Seoul Incheon Airport (ICN) & Transit tours

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Veel landen hebben de laatste jaren een elektronische reisvergunning ingevoerd voor buitenlandse reizigers. Sinds kort is zo’n ETA ook verplicht voor Nederlanders die naar Zuid-Korea reizen. Vooraf aan je reis zul je dus net als bij een reis naar de Verenigde Staten online een elektronische reisvergunning moeten aanvragen.

Zuid-Korea verplicht ETA

ETA is de afkorting voor Electronic Travel Authorization en is verplicht voor iedereen die Zuid-Korea wil bezoeken voor maximaal 90 dagen en geen visum nodig heeft. Een ETA voor Zuid-Korea kun je via deze link aanvragen en is net als bij de Verenigde Staten twee jaar geldig.

Review: Korean Air Airbus A330 Economy Seoul - Brisbane
Sinds kort is het aanvragen van een ETA ook verplicht voor reizen naar Zuid-Korea (foto: InsideFlyer – MD Turck)

Tijdens de aanvraag dien je een foto van jezelf te uploaden. Ook moet je een aantal gegevens invullen. De kosten van een ETA voor Zuid-Korea bedragen 10.300 Koreaanse Won (omgerekend ongeveer € 8,25) en kun je met vrijwel elke creditcard waaronder American Express betalen. Op de website staat aangegeven dat het tot 24 uur kan duren voordat je een bevestiging hebt ontvangen. In de meeste gevallen gebeurt dit echter binnen 30 minuten. Een gedetailleerde instructie van de ETA aanvraag kun je bekijken in deze video:

Je hebt alleen een ETA nodig als je het land ook daadwerkelijk gaat bezoeken en dus door de paspoortcontrole gaat. Indien je de luchthaven niet verlaat en na bijvoorbeeld een paar uur doorreist naar een ander land hoef je geen ETA aan te vragen. Dit is bij o.a. de Verenigde Staten en Canada echter wel het geval. Verder gelden er nog een aantal uitzonderingen. Zo hoeven crewleden van een luchtvaartmaatschappij bijvoorbeeld geen ETA aan te vragen.

Reisadvies

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft op het moment van schrijven code geel af voor Zuid-Korea. Dit betekent dat niet-essentiële reizen in principe zijn toegestaan. Er gelden echter nog wel bepaalde veiligheidsrisico’s. Aan de grens met Noord-Korea geldt er code rood.

Reisadvies Zuid-Korea

Vanaf 1 april a.s. is het weer mogelijk om Zuid-Korea zonder quarantaineplicht te bezoeken. Check wel altijd even het meest actuele reisadvies op de website van Rijksoverheid.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – MD Turck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *