Geen controle meer op mondkapjes bij KLM, Transavia en TUI Nederland2 min leestijd

Ook bij KLM aan boord ontkom je niet aan het dragen van een mondkapje (Bron: KLM)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met ingang van woensdag 23 maart aanstaande zullen de meeste coronabeperkende maatregelen vervallen. Vanaf dat moment hoef je onder andere geen mondkapjes meer te dragen in het openbaar vervoer. Dat is bij verschillende vliegtuigmaatschappijen in het verkeerde keelgat geschoten. De handhaving van mondkapjes in het vliegtuig zorgt regelmatig voor vervelende situaties. Daarom besluiten onder andere Transavia, KLM en TUI Nederland om te stoppen met de controle op mondkapjes.

Coronamaatregelen

Sinds maart 2020 zijn er langzaamaan steeds meer coronabeperkende maatregelen ingesteld door de Nederlandse overheid. Van thuiswerken tot uiteindelijk de omstreden mondkapjes. Sinds het uitbreken van het coronavirus was in de luchtvaart al gelijk het mondkapje verplicht. Doordat inmiddels wereldwijd steeds meer regels worden versoepeld, willens steeds meer luchtvaartmaatschappijen van de mondkapjes af. De reden dat luchtvaartmaatschappijen af willen van het verplicht dragen van een mondkapje in het vliegtuig is de agressie die ontstaat. Doordat op steeds minder plekken de mondkapjes nog gedragen hoeven te worden is deze maatregel niet meer logisch. Transavia, KLM, Corendon en TUI Nederland willen tegen de regels in van de overheid dan ook af van de verplichting om de mondkapjes te dragen.

EU DCC
Europese Coronapas op smartphone. Bron EU

Geen verplichting meer

Vanaf aanstaande woensdag 23 maart zullen nagenoeg alle coronabeperkende regels dus worden opgeheven. Helaas zullen volgens de regels de luchtvaartmaatschappijen nog wel moeten controleren op het dragen van de mondkapjes. Ook op onder andere Schiphol kan men nog geen afscheid nemen van de mondkapjes. KLM, Transavia, TUI Nederland en Corendon zullen vanaf woensdag 23 maart aanstaande niet meer controleren op het dragen van de mondkapjes in de vliegtuigen, aldus NH Nieuws. De maatschappijen zullen het alleen nog adviseren dit wel te dragen.

InsideLook: Zo verspreid KLM Cargo coronavaccins wereldwijd
Zo verspreid KLM Cargo coronavaccins wereldwijd.
Foto: InsideFlyer – Marco

Quarantaineregels

Met ingang van woensdag 23 maart 2022 zullen ook de quarantaine- en inreisregels veranderen. Zo hoef je als ingezetene van de Europese Unie of de Schengenzone niet meer te testen bij terugkeer naar een land in de EU of Schengenzone. Dit is overigens alleen als je gevaccineerd bent tegen het coronavirus. Meer over deze actuele regels kun je vinden op Wijsopreis.nl of KLM Traveldoc.

Bron: NH Nieuws | Omslagfoto: KLM

Reacties

  1. JdV zegt

    Heel fijn. Belachelijk dat je op het perron van een stampvol station of in een overvolle trein geen mondkapje meer op hoeft. Maar als je je bagage afgeeft of rustig in een lounge zit op schiphol is dat opeens verplicht. Ze zijn gestoord hier.
    En dan moet je in een vliegtuig een mondkapje op? No way.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *