Gaan Accor en IHG op in ’s werelds grootste hotelgroep?2 min leestijd

Raffles Singapore (Bron: Unsplash / Bady Abbas)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als je vaak in een hotel verblijft is het interessant om je verdiepen in de diverse hotelketens en natuurlijk de bijbehorende loyaliteitsprogramma’s. Hilton en Marriott zijn natuurlijk hele bekende hotelmerken. Waarbij laatstgenoemde ook een scala aan andere hotelketens aanbiedt. Datzelfde geldt ook voor het Franse Accor en het Britse IHG. Beide merken bieden hotels aan met kamers die enkel basisvoorzieningen aanbieden tot zeer luxueuze suites met alles erop en eraan. Alhoewel Accor en IHG afzonderlijk al een respectabel wereldwijd marktaandeel hebben zouden er nu plannen zijn om te fuseren. Wat gaat dit betekenen voor de frequent travellers?

Accor Hotels

Het Franse AccorHotels heeft de afgelopen jaren flink wat nieuwe merken ingelijfd. Zo schreven we eerder al over de toevoeging van bijvoorbeeld Rixos en 21c Hotels. Dit jaar opende Accor ook veel nieuwe hotels van bestaande merken. Recentelijk werd nog het luxueuze Fairmont in Ierland geopend. Accor heeft zo’n 5.100 hotels wereldwijd.

Een tijd terug kreeg ook het loyaliteitsprogramma een update. Le Club AccorHotels werd namelijk omgedoopt tot ALL. Het programma kreeg een nieuwe status, genaamd Diamond. Ook is er meer nadruk gekomen op de zogenaamde ‘experiences’. De € 40 korting voor het inwisselen van 2.000 Rewards Points bleef gehandhaafd.

AccorHotels opent vele luxe hotels in 2020
Het zwembad van het MGallery Hotel in Doha, Qatar (Bron: Accor)

InterContinental Hotel Group

Het Britse IHG is naast Groot-Brittannië ook groots aanwezig in de Verenigde Staten. IHG is naast het InterContinental bekend van onder meer Kimpton, Crowne Plaza en Holiday Inn (Express). Waarbij de laatstgenoemde veel weg heeft van Accor’s Ibis Styles. Beide hotels bieden bijvoorbeeld in de meeste gevallen gratis ontbijt aan. IHG heeft zo’n 5.900 hotels en is daarmee iets groter dan Accor.

Deze diashow vereist JavaScript.

’s Werelds grootste hotelgroep?

De Franse krant Le Figaro stelt dat Accor nadenkt om samen te gaan met IHG. De Franse hotelgroep zou een speciaal team hebben samengesteld om de mogelijkheden te verkennen. Echter zou IHG (nog) niet betrokken zijn bij de plannen. De timing van het bericht is interessant. Recentelijk werd namelijk al gesproken een mogelijkheid dat Accor verschillende IHG hotels in Groot-Brittannië zou overnemen. Als alles doorgaat kunnen de TravelLodge hotels van IHG een nieuwe bestemming krijgen als Ibis hotel.

Als beide bedrijven inderdaad samengaan dan betekent dit dat het nieuwe bedrijf in een klap het grootste hotelimperium ter wereld bezit. Dit zou op de langere termijn best interessant kunnen zijn voor frequente reizigers. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan het benutten van een elite status bij hotels van beide bedrijven. Ook zou je dan gemakkelijker punten kunnen verdienen. Omdat Accor maar klein marktaandeel heeft in de VS biedt een eventuele fusie voor ALL leden meer mogelijkheden daar.

Hoe snel het met de overname gaat lopen moet nog blijven, aangezien er nog geen officiële intentieverklaring is uitgebracht.

Reacties

  1. Patrick zegt

    Travelodge is niet van IHG dus dat klopt niet. Travelodge is een op zich staande keten. Zowel IHG alsook Accor heeft interesse in de locaties van deze hotels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *