Opmerkelijk: 747 van Cargolux vliegt met een mondkapje2 min leestijd

Opmerkelijk: Cargolux's 747 vliegt met een mondkapje rond

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een livery van een vliegtuig is vaak vrij standaard. Soms vanwege een verjaardag of een speciale aangelegenheid zijn luchtvaartmaatschappijen nog wel eens in staat een livery aan te passen. Zo had KLM speciaal voor haar 100e verjaardag haar nieuwste Boeing 787 voorzien van een speciale ‘100’ livery. British Airways deed dat onlangs met enkele andere toestellen. Opmerkelijk is nu de livery keuze van de cargo vrachtmaatschappij Cargolux. Cargolux laat namelijk een Boeing 747 met een mondkapje vliegen.

Cargolux

Cargolux vervoert geen passagiers, maar zoals de naam van de maatschappij al doet vermoeden vervoert het cargo. Dit jaar viert Cargolux haar 50e verjaardag. In 1970 startte de maatschappij als Cargolux Airlines International S.A. in Luxemburg. De cargo airline vloog in die tijd met een aantal Canadair CL-44 vrachtvliegtuigen. Nu dus 50 jaar later is Cargolux uitgegroeid tot Europa’s grootste cargovervoerder. De maatschappij vliegt rond met de moderne Boeing 747-8 (14 stuks) en 16 stuks van de Boeing 747-400. De gemiddelde leeftijd van de vliegtuigen is momenteel zo’n 11 jaar. Vanwege haar 50verjaardag liet Cargolux ook al een Boeing 747 omspuiten naar een speciale livery.

"Opmerkelijk

COVID-19

Niet alleen de livery ter gelegenheid van het 50 jaar bestaan mocht de maatschappij onlangs ontvangen. De airline liet in Taipei ook een toestel een spuitbeurt ondergaan. En deze is best opmerkelijk en met een knipoog naar de huidige Coronapandemie. Deze Cargolux 747 draagt voortaan namelijk een mondkapje.

Het mondkapje staat voor de toewijding van de luchtvaartmaatschappij in de strijd tegen het COVID-19 virus. Daarnaast heeft de Boeing 747 niet alleen een masker gekregen. Er staat aan de zijkant van de 747 van Cargolux ook de tekst ‘Not Without My Mask’. Het toestel draagt het registratienummer LX-VCF en is via onder andere FlightAware te volgen. Het ziet ernaar uit dat het toestel nog steeds in Taipei staat en dus binnenkort weer richting Europa zal komen.

Andere liveries

Naast een Boeing 747 van Cargolux met een mondmasker, heeft de maatschappij onlangs nog een ander toestel met bijzondere livery mogen ontvangen. Namelijk een Boeing 747 met een retro livery. Deze verwijst naar de livery van zo’n 50 jaar geleden. Het betreft hier een 747-400 met registratienummer LX-NCL.

"Opmerkelijk

Op InsideFlyer schreven we eerder al over de verschillende liveries van verschillende luchtvaartallianties. Over de toestellen van bijvoorbeeld OneWorld lees je hier meer, die van SkyTeam hier en van StarAlliance hier.

Beeldmateriaal: Cargolux

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *