Transavia voegt nieuwe routes toe vanuit Nederland

Boeing 737 toestellen van Transavia op de luchthaven (Bron: Transavia)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Deze zomer is Transavia weer begonnen met vliegen vanuit Nederland, na een onderbreking van de dienstregeling in verband met de Coronacrisis. De low cost carrier begon in eerste instantie met zes bestemmingen en bekijkt per week de geldende inreisbeperkingen. Voor de zomer werd dat uiteindelijk zo’n 60 Europese steden. Nu maakt Transavia bekend weer meer nieuwe routes op te gaan starten in de herfst.

Dienstregeling

In september en oktober komen er in totaal negen ‘nieuwe’ routes bij. De bestemmingen zijn eigenlijk niet nieuw natuurlijk, maar worden opnieuw opgestart na de onderbreking van de dienstregeling vanaf 23 maart dit jaar. De uitbreiding van het netwerk richt zich voornamelijk op Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa. Ticket zijn sinds deze week te boeken.

Vanuit Amsterdam vliegt Transavia vanaf 1 september 2020 naar Marrakesh. En vanaf 21 september komt daar Casablanca bij. De route naar Marrakech start tweewekelijks, maar gaat vanaf 1 oktober naar zeswekelijks. Casablanca start ook met twee vluchten per week, maar gaat vanaf 30 september naar drie vluchten per week.  Vanaf Amsterdam kun je per begin oktober ook naar Amman en Agadir, respectievelijk drie- of tweemaal per week.

Vanuit Eindhoven komen er drie bestemmingen bij. Op 31 augustus start de route naar Praag met twee vluchten per week. Daarna volgt vanaf 3 september Krakow met dezelfde frequentie. Vanaf 2 oktober komen er drie vluchten per week bij naar Tel Aviv.

Tot slot komt er ook een wekelijkse vlucht vanuit Rotterdam naar Tangier. Deze start op 4 september en vanaf 29 september gaat deze naar tweemaal per week.

Alle bestemmingen worden verzorgd met een Boeing 737-800. Alleen op de route naar Agadir kan ook een Boeing 737-700 ingezet worden.

Boeing 737 van Transavia (zijkant) (Bron: Air France - KLM)
Boeing 737 van Transavia (zijkant) (Bron: Air France – KLM)

Voorzorgsmaatregelen

Net als bij veel airlines is het ook bij Transavia verplicht om tijdens het boarden en gedurende de vlucht een mondkapje te dragen. Transavia kiest er niet voor om stoelen vrij te houden. Theoretisch gezien zou een Boeing 737-800 dus met 189 passagiers naar Griekenland kunnen vertrekken. Echter verwacht de maatschappij niet dat er zoveel vraag zal zijn in het begin. Als er duidelijk is hoeveel passagiers meevliegen kijkt de crew naar een eventuele herverdeling van de zitplekken. Meer over alle voorzorgsmaatregelen die Transavia neemt lees je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *