Eerste British Airways toestel in BOAC-livery geland2 min leestijd

Eerste British Airways toestel in BOAC-livery geland

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

British Airways viert dit jaar haar ‘100ste’ verjaardag. Weliswaar niet 100 jaar onder eigen naam. Zoals we eerder al schreven is namelijk een van de ‘voorvaderen’ van British Airways in 1919 opgericht. Het bestond toen één jaar en ging over in Daimler Airways. Dit ging uiteindelijk ook weer samen met een ander onderdeel en uiteindelijk ontstond in 1974 het huidige British Airways. Ter gelegenheid van dit 100 jarige bestaan van ‘British Airways’ en het 50 jarige bestaan van de Boeing 747 besloot de maatschappij om een 747 in BOAC-livery te schilderen. BOAC staat voor British Overseas Airways Corporation.

Eerste British Airways toestel in BOAC-livery geland
Voordat de G-BYGC werd voorzien van de BOAC-livery

Geland op Heathrow

Op maandag 18 februari werd de eerste Boeing 747 in BOAC-Livery geleverd. Het vertrok vanuit Dublin om 09.17 uur met het treffende vluchtnummer BA100. Om 10:23u kwam het aan op de luchthaven van London Heathrow. Het vliegtuig in deze livery zal blijven vliegen tot en met 2023. Hierna gaat deze Boeing 747, met registratienummer G-BYGC, met pensioen.

Eerste British Airways toestel in BOAC-livery geland

Vandaag, 19 februari, vloog het toestel naar New York JFK (JFK). Dit was destijds de eerste 747 vlucht naar New York van BOAC. Donderdag zal het vanuit London verder vliegen naar Dubai (DXB).

Eerste British Airways toestel in BOAC-livery geland

Bye Bye 747

De komende jaren zullen de Boeing 747’s dus uitgefaseerd worden. Voor deze oude toestellen komende vier jaar nieuwe toestellen in de plaats. Het betreft hier 18 Airbus A350’s en 12 Boeing 787 Dreamliners. Deze toestellen zullen beschikken over nieuwe cabines, zijn zuiniger en meer efficiënt.

 Alex Cruz, Bestuursvoorzitter en CEO van British Airwayszei het volgende over de ontvangst van deze 747 in BOAC-livery:

De enorme interesse die we hebben gehad in dit project toont de gehechtheid die veel mensen hebben aan de geschiedenis van British Airways. Daar zijn we ongelooflijk trots op, dus in ons honderdjarig bestaan is het een genoegen om ons verleden te vieren terwijl we ook naar de toekomst kijken. We verheugen ons op nog veel meer bijzondere momenten zoals dit, waaronder het ontvangst van ons andere vliegtuig met bijzondere livery.

Eerste British Airways toestel in BOAC-livery geland

Beeldmateriaal: British Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *