Wordt hotelimperium Accor nog groter?

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De huidige Coronacrisis zorgt niet alleen voor lege vliegtuigen, maar ook veel hotelkamers blijven onbezet. De bezettingsgraad van veel hotels in Nederland is dan ook in veel gevallen nog geen 10%. In deze penibele situatie zien hotelketens echter hun kans schoon om andere merken in te lijven. Zo is het mogelijk dat Accor binnenkort een aanzienlijk aantal Travelodge hotels overneemt en ombouwt tot Ibis.

Hotelbranche

Sommige hotels zijn eigendom van en worden uitgebaat door hetzelfde bedrijf. Echter, komt het ook voor dat de eigendom van hotels bij het ene bedrijf liggen en dat een ander bedrijf het hotel uitbaat. De investeerder van het hotel en de uitbater sluiten dan samen een contract om af te spreken wat van elkaar verwacht mag worden.

Nu er flink minder gereisd wordt zullen veel hotels moeite hebben om hun rekeningen nog te kunnen betalen. Alhoewel het een trieste aanleiding is geeft dit voor hotelketens wel een kans om andere hotels over te nemen.

Travelodge wordt Ibis?

Een voorbeeld is het Britse Travelodge. Het hotelmerk baat zo’n 400 hotels in het Verenigd Koninkrijk uit, maar is zelf geen eigenaar van de hotels. Nu Travelodge in betalingsproblemen komt gaat de eigenaar van de panden op zoek naar een nieuwe huurder. En daar wil Accor maar al te graag op inspringen.

Accor heeft zich al gemeld om een deel van de Travelodge hotels om te bouwen tot Ibis hotel. Zou het plan van Accor slagen dan verdubbelt de Franse keten het aantal hotels in het Verenigd Koninkrijk.

Kamer in een Ibis hotel (Bron: Ibis)
Kamer in een Ibis hotel (Bron: Ibis)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *