Air France vliegt met dit toestel naar voormalige A380 bestemmingen

Air France Airbus A380 op de landingsbaan

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France heeft afgelopen maand afscheid genomen van haar laatste Airbus A380. De toekomst van de A380 vloot was al enige tijd onzeker. Zo zouden er al een aantal de vloot verlaten, maar nu is de luchtvaartmaatschappij dus helemaal gestopt met de Jumbojet. Een Review in Economy Class in de A380 van de Franse luchtvaartmaatschappij kun je hier vinden.

Air France zet dit toestel nu in

In totaal had Air France negen toestellen van de A380. Daarvan zijn er vijf van Air France of op basis van financiële lease. De andere vier waren op basis van operationele lease.

De luchtvaartmaatschappij zet een Boeing 777-300ER in naar deze voormalige A380 bestemmingen:

  • Abidjan
  • Johannesburg
  • Los Angeles (AF66/65)
  • Miami
  • Shanghai (AF116/111)

Ook vloog Air France met de A380 naar Mexico City. Vooralsnog staat er in het boekingsyssteem dat deze vlucht met dit toestel uitgevoerd zal worden. Gezien de uitfasering zal dit hoogstwaarschijnlijk niet het geval zijn. De kans is dan ook groot dat ook deze bestemming aangevlogen zal worden met een B777-300ER of een Dreamliner.

Configuratie

Air France heeft vier verschillende lay-outs in de B777-300ER. Een versie wordt voornamelijk ingezet naar het Caribisch Gebied. Daarnaast zijn er twee versies met een First Class cabine aan boord en nog een versie met alleen Business Class, Premium Economy en Economy Class.

De toestellen met een First Class cabine hebben een Business Class aan boord in een 1-2-1 opstelling. Deze stoelen kunnen volledig vlak en passagiers hebben direct toegang tot het gangpad. De versies met drie cabines aan boord heeft een Business Class aan boord in een 2-3-2 opstelling. Je kunt bijvoorbeeld via SeatGuru kijken welke stoelen je het best kunt selecteren als je met dit toestel vliegt.

Ga je binnenkort op reis? Kijk dan voor vertrek op de website van de luchtvaartmaatschappij, de website van de betreffende overheid en op Nederlandwereldwijd voor de laatste en actuele informatie.

air France A380

Afbeeldingen ©Air France

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *