West afrika op een visum

Discussie in 'Bestemmingen' gestart door Flying doc, 16 jan 2017.

 1. Flying doc

  Flying doc Silver Member

  Berichten:
  1.762
  Leuk Bevonden:
  1.775
  Trofeepunten:
  523
  Voor de periode maart april zit ik te kijken om een mooie tour te maken naar de nog witte vlekken op mijn wereld kaart. Een daarvan is west afrika. Behalve de nigeraanse prins die me elke dag over mijn miljoenen nog te ontvangen dollars mailt heb ik weinig contacten on the ground. Wie heeft er ervaring met backpacken in die regio? Het lijkt alsof je 5 landen kunt bezoeken op een visum waardoor je van Abijan via Ouagadougou, Niamey en Lomé naar Cotonou kunt reizen. Tickets zijn betaalbaar en de regio is vrij stabiel. Ik heb eerder door low grade burgeroorlogen in bijvoorbeeld El Salvador en DRC gereisd maar weet ook dat de prijzen dan vaak omhoog schieten. Is dit nog een beetje budgetvriendelijk?
   
  solofarie vindt dit leuk.
 2. high_class

  high_class Silver Member Captains

  Berichten:
  1.381
  Leuk Bevonden:
  649
  Trofeepunten:
  143
  Doe je de groeten aan General Butt Naked in Liberia? :D

  misschien heb je hier iets aan: http://www.travelindependent.info/africa-west.htm

  ik ga dit topic goed volgen, aangezien afrika ook een blinde vlek voor mij vormt
   
  Flying doc vindt dit leuk.
 3. Rutger

  Rutger Silver Tier

  Berichten:
  217
  Leuk Bevonden:
  190
  Trofeepunten:
  268
  Tsja budget vriendelijk? Ik ben zelf in Mauritanië/Senegal/Gambia geweest en alles is gericht op rijke toeristen die het geld rijkelijk laten vloeien. Daarnaast ziet iedereen je als een wandelende pinautomaat waar wel wat te krijgen valt. Het kan goedkoop maar het is wel goed zoeken en onderhandelen.
   
 4. Desley

  Desley Blue Tier

  Berichten:
  168
  Leuk Bevonden:
  149
  Trofeepunten:
  143
  Ik ben zelf alleen in zuid afrika geweest en daar kan je opzich goed backpacken. Heb geen ervaring met west-afrika maar mensen willen vaak wel wat voor je doen,
   
 5. FlyRicky

  FlyRicky Silver Member

  Berichten:
  693
  Leuk Bevonden:
  434
  Trofeepunten:
  63
  Dit verbaasde me: als er rumoer is in een gebied, gaan de prijzen juist omhoog? Ramptoerisme?
   
 6. FlyingFonz

  FlyingFonz Blue Tier

  Berichten:
  156
  Leuk Bevonden:
  187
  Trofeepunten:
  43
  De aanwezigheid van de VN en internationle NGO(werkers) drijft de prijs omhoog. Zelfs tot op een niveau voor huurprijzen en (beveiligde) hotelkamers die soms hoger kunnen liggen dan in Nederland, terwijl de kwaliteit echt niet zo goed is. Zo heb ik in Bukavu (DRC) een klein appartement gehuurd voor 1200 euro per maand. En in Juba in Zuid Soedan betaalde ik net voor en na de onafhankelijkheid 200 usd voor een kleine container/hotelkamer. De markt voor buitenlanders is in conflictgebieden gewoon schrikbarend hoog. VN medewerkers betalen toch wel en zij bepalen eigenlijk daarmee de standaard.

  Bijna 10 jaar terug ben ik als master student een half jaar in Sierra Leone gezeten (West Afrika) en daar vaak heel goedkoop in hostels en kleine lokale hotels geslapen. Dat was goed te doen.
   
  Flying doc vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina