nieuwe visum regels indonesie

Discussie in 'Bestemmingen' gestart door Mike, 28 okt 2015.

 1. Mike

  Mike Blue Tier

  Berichten:
  1.139
  Leuk Bevonden:
  651
  Trofeepunten:
  143
  Dat visum on arrival niet meer nodig was dat wisten we (hopelijk al) maar per 1 januari allemaal nieuwe restricties


  ik lees hier:

  Mensen kunnen vanaf 1 januari 2016 niet vaker dan 2x per 12 maanden Indonesie binnenkomen met een toeristenvisum (visa on arrival). De derde keer wordt vanaf dan gewoon geweigerd en je wordt teruggestuurd. Met een sociaal cultureel visum kun je 6 maanden op Bali blijven. Na afloop van dit visum, mag je vervolgens 12 maanden niet meer het land in. Voorheen was dit 1 dag. En dit was dus ook wat wij deden. Met het sociaal cultureel visum 6 maanden in Indonesie verblijven. Daarna het land uit, nieuw visum aanvragen en de dag erna weer terug. Dat is nooit een probleem geweest. Niet alleen mag je nu niet meer meteen opnieuw een sociaal cultureel visum aanvragen, je mag zelfs niet meer op een toeristenvisum (visa on arrival) naar binnen als je dat jaar al verbleven hebt op een sociaal cultureel visum. Probleemje dus voor ons….

  Voor wie is dit belangrijk?
  Toeristen die vaker dan 2x per jaar naar Bali op vakantie komen. En dat zijn er ontzettend veel! Uit bijvoorbeeld Singapore en Australië, zijn er veel mensen die meerdere keren per jaar naar Bali komen. Ook de mijnwerkers uit Australië, die vaak hun gezin hier hebben zitten en in- en uitvliegen van Bali naar Australië, kunnen opeens niet vaker dan 2x per 12 maanden naar Bali toe. Dan hebben we nog de digital nomads zoals wij, waar dit een probleem voor is.
   
 2. TravelTheWorld195

  TravelTheWorld195 Silver Member

  Berichten:
  1.036
  Leuk Bevonden:
  706
  Trofeepunten:
  368
  Huh, frapante ontwikkeling! Dat een groot gedeelte van Indonesië profiteert van het toerisme is duidelijk, maar waarom zouden ze dit willen ondermijnen? Misschien door het feit dat het toerisme ook negatieve neveneffecten met zich meebrengt, zoals vervuiling?
   

Deel Deze Pagina