Interessant! YouTube over hoe jouw reisgegevens door andere te misbruiken zijn.

Discussie in 'InsideFlyer Lounge' gestart door TXL-ler, 10 jan 2017.

 1. TXL-ler

  TXL-ler Blue Tier

  Berichten:
  113
  Leuk Bevonden:
  104
  Trofeepunten:
  43
  Als Insideflyer lezer weten de meeste van ons wel dat er verschillende manier zijn om je boekingsgegevens op te vragen. Meestal tovert de website van Saudia Airlines zo je ticket tevoorschijn, ook al vlieg je met een compleet andere maatschappij. En anders lukt het wel op CheckMyTrip, Viewtrip, TripCase etc. om je gegevens in te zien, inclusief het e-mailadres en telefoonnummer dat je bij de boeking hebt gebruikt.

  Heb je je wel eens afgevraagd hoe veilig je persoonlijke gegevens bij de airlines en reisorganisaties?
  Karsten Nohl laat in het volgende filmpje zien dat de veiligheid praktisch nul is. Het is schokkend om te zien hoe hij met een paar eenvoudige trucs jouw gegevens kan opzoeken aan de hand van een boardingpass, PNR's kan achterhalen, en miles kan sparen op iemand anders zijn ticket. Daarnaast geeft hij goede voorbeelden van wat de risico's hiervan zijn. De hele reisindustrie werkt eenvoudigweg op te verouderde systemen.

  Link: Where in the World Is Carmen Sandiego? Becoming a secret travel agent

  'Must see' voor iedereen die professioneel aan de reiswereld verbonden is, en ook voor iedereen die om zijn/haar eigen privacy geeft. Het is een presentatie van een uur, dus ga er even rustig voor zitten ;-)
   
  Basjep, Lionell, Jan van Putten en 7 anderen vinden dit leuk.
 2. Desley

  Desley Blue Tier

  Berichten:
  168
  Leuk Bevonden:
  149
  Trofeepunten:
  143
  Ik heb inderdaad een keer een foto van een reseveringsnummer op fb gezien van iemand met een achternaam. Had het zo kunnen veranderen als ik dat had gewild. Mensen beseffen vaak niet hoe makkelijk je zo iets kan veranderen.
   
  Lionell en JRRM vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina