Europese Hof van Justitie: aankomsttijd vlucht is moment dat deuren open gaan

Discussie in 'InsideFlyer Lounge' gestart door high_class, 4 sep 2014.

 1. high_class

  high_class Silver Member Captains

  Berichten:
  1.381
  Leuk Bevonden:
  649
  Trofeepunten:
  143
  Europese Hof van Justitie: aankomsttijd vlucht is moment dat deuren open gaan
  Lotte van 't Klooster | september 04, 2014
  Zoals gisteren is vermeld in ons persbericht, heeft het Europese Hof van Justitie vandaag arrest gewezen met betrekking tot de vraag ‘wat is de aankomsttijd van een vlucht?’. Het Europese Hof van Justitie heeft besloten dat het moment waarop de deuren van het vliegtuig open gaan als aankomsttijd moet worden aangemerkt.

  [​IMG]
  Het Europese Hof van Justitie oordeelde dat passagiers op het moment dat ze nog in het vliegtuig zitten, zich in een afgesloten ruimte bevinden en dat hun vlucht op dat moment officieel nog niet is beëindigd. Het Europese Hof van Justitie oordeelde dat: “De situatie van luchtreizigers wijzigt in beginsel niet wezenlijk wanneer de vliegtuigwielen de landingsbaan raken of wanneer het vliegtuig zijn aankomststandplaats bereikt; de passagiers blijven namelijk in de gesloten ruimte waarin zij zich bevinden, verschillende beperkingen ondergaan. Eerst wanneer de passagiers het toestel mogen verlaten en daartoe de opening van de vliegtuigdeuren wordt bevolen, kunnen de passagiers hun gewone activiteiten in beginsel zonder deze beperkingen voortzetten.”

  Geweldig nieuws voor gedupeerde passagiers die te maken krijgen met een vluchtvertraging of annulering!  http://www.euclaim.nl/blog/europese...msttijd-vlucht-is-moment-dat-deuren-open-gaan
   

Deel Deze Pagina