CZ/KL/AF Europa-Azie Guangzhou comp hotel en first vraag

Discussie in 'Hulp met boeken' gestart door Geel, 18 mei 2016.

 1. Geel

  Geel Blue Tier

  Berichten:
  111
  Leuk Bevonden:
  60
  Trofeepunten:
  28
  Voor jun/jul periode wil ik een vlucht naar Azië boeken in business class. Omdat China Southern daar goede tarieven heeft en je kan code shared met KLM en Air Fance is dat een aantrekkelijke keuze.

  Daarnaast wilde ik altijd al een keer rondkijken in Guangzhou en heeft CZ daar complimentary hotel nachten beschikbaar. Daarnaast vliegen er tussen Guangzhou, Beijing en Shanghai wide bodies: A380, A330, B787 en B747 heb ik allemaal beschikbaar gezien.

  Zit nog met de volgende vragen:

  In de sta matrix boeken sommige domestic China vluchten in First en andere niet. Komt dit omdat in China zelf business class vluchten als First verkocht worden en is dit een foutje veroorzaakt door de wide bodies met teveel verschillende klassen? Vlieg je dan dus in business of in first? Iemand ervaring hiermee?

  De tweede vraag gaat over de hotelnacht. Volgens de site: http://www.csair.com/en/tourguide/transit_flow/transfers_hub/free_accommodations/ is dat vanaf 8 uur t/m max 24 uur overstap tijd met een overnachting daartussen. Is dat ook geldig als je het forceert door bij een online agent bewust op de volgende dag pas door te vliegen? Iemand ervaring hiermee?

  bedankt!
   
 2. WorldTraveller

  WorldTraveller Silver Member

  Berichten:
  2.060
  Leuk Bevonden:
  2.143
  Trofeepunten:
  408
  Verschilt per boekingsklasse

  Ik ben in first class geboekt (F), wat first class is tussen Guangzhou en Beijing. Maar zit je in P (normaal first class), dan zit je businessclass.

  China Southern verkoopt domestic businessclass op narrow bodies gewoon als business en niet als first class.

  Is de vlucht marketed bij AF of KL, dan is business, business en first, first.
   
  Geel vindt dit leuk.
 3. Geel

  Geel Blue Tier

  Berichten:
  111
  Leuk Bevonden:
  60
  Trofeepunten:
  28
  Excuus in ITA idd als F boekingsklasse, moet nog wel kijken hoe dit in de OTA te boeken want voorlopig zag ik het alleen in ITA en bij Delta. Leuk dus om een keer de First van CZ te proberen. Bedankt!
   

Deel Deze Pagina