Bonaire wordt vliegknooppunt

Discussie in 'Nieuws' gestart door kevin990, 15 aug 2014.

 1. kevin990

  kevin990 Silver Tier

  Berichten:
  490
  Leuk Bevonden:
  162
  Trofeepunten:
  268
  Het vliegveld op Bonaire wordt drastisch uitgebreid. Het stabiele Bonaire, sinds kort een Nederlandse gemeente, moet samen met Curaçao en Aruba een belangrijk luchtvaartknooppunt voor het Caribische gebied en de Latijns-Amerikaanse regio worden.

  Dat is het resultaat van een luchtvaarttop met onder meer KLM, Arke, het ministerie van Binnenlandse Zaken en het eilandbestuur van Bonaire.

  Bloemen
  Het eerste concrete resultaat is een directe vliegverbinding met Manaus, een belangrijk economisch centrum in Brazilië. Het is de bedoeling dat op Bonaire veel vracht (vooral bloemen en groenten) wordt overgeslagen uit de Zuid-Amerikaanse regio.

  Voor de Amerikaanse en Zuid-Amerikaanse toeristische markt moet op Bonaire een overstappunt ontstaan naar bestemmingen in de wijde regio, onder meer Paramaribo in Suriname. Om dat te bereiken wordt gesproken met de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta en het Braziliaanse Gol.

  Werkloosheid
  Voorvechter van een economisch sterke luchtvaart-hub op Bonaire is Peter Hartman, voormalig president-directeur van de KLM. "Het lijkt me beter in een dergelijk luchtvaartproject te investeren om zo de bevolking perspectief te bieden en daarmee sociale problemen, zoals werkloosheid en criminaliteit, op te lossen", zegt Hartman.
   

Deel Deze Pagina