Basis cursus expertflyer

Discussie in 'Hulp met boeken' gestart door floris nijhuis, 1 jan 2015.

?

Heb je een betaald abonnement op Expert Flyer.

 1. ja

  3 stem(men)
  33,3%
 2. nee

  6 stem(men)
  66,7%
 1. floris nijhuis

  floris nijhuis Newbie

  Berichten:
  2
  Leuk Bevonden:
  5
  Trofeepunten:
  3
  Op fora als Ikvliegveel hoor je regelmatig over de software: ‘’Expert Flyer’’ voor. Maar wat kan deze software allemaal en hoe gebruik je Expert Flyer. In deze handleiding zal ik de basis van deze handige software uitleggen.

  Vormen van lidmaatschap

  Expert flyer heeft drie vormen van lidmaatschap:

  · Free (gratis) hier kun je alleen maar seat alerts mee aanmaken.

  · Basic ( P/M) Deze heeft bijna de zelfde functies als het premium lidmaatschap alleen mag je maximaal 250 zoekopdrachten per maand doen en je kunt minder flexibel zoeken.

  · Premium ( P/M) Het duurste abonnement staat een onbeperkt aantal zoekopdrachten toe en geeft je de mogelijkheid op flexibeler te zoeken.

  Free valt voor de meeste mensen al snel af omdat het gewoon erg beperkt is. Daarom kiezen ook de meeste mensen voor een betaald lidmaatschap. Als je niet zeker weet of je Expert Flyer wil kopen dan kun je een gratis proefabonnement van 5 dagen afsluiten. Als je na die 5 dagen wilt kiezen voor basic of premium dan is deze keuze heel erg persoonlijk. De beste reden om premium te kopen is toch de extra flexibiliteit in zoekopdrachten.
  abonnementen expert flyer.png

  De functies

  functies expert flyer.png
  Het hoofdmenu van expert flyer
  Voor velen is dit de meest gebruikte functie van Expert Flyer. Met deze functie kun je bij een aantal airlines snel en gemakkelijk kijken of er nog award stoelen beschikbaar zijn.
  Voorbeeld:
  Stel je wilt van Dublin (DUB) naar Boston (BOS) dit is een bekend voorbeeld omdat deze route slechts 12.500 Avios kost bij British Airways. Maar dit word gevolgen door Aer Lingus en de beschikbaarheid van Aer Lingus is niet te vinden op de site van BA dus in zo'n geval is Expert Flyer de uitkomst.
  Stel je wilt op 2 november van Dublin naar Boston dan voer je dat zo in:
  award beschikbaarheid.png
  Druk je op search dan krijg je dit:
  resultaat Dublin-Boston.png
  Zo te zien zijn er twee stoelen beschikbaar in Business class en economy op 31 oktober. In dit soort gevallen is de +/- 3 dagen zoekoptie handig want lang niet elke dag zijn er stoelen beschikbaar. Nu je beschikbaarheid hebt gevonden met Expert Flyer zou je British Airways kunnen bellen om die stoelen die je hebt gevonden te boeken.
  De functie Flight Availability Search gebruik je als een ticket wilt boeken met een bepaalde boekingsklasse en de beschikbaarheid van die boekingklasse wilt zien. Je kunt zo zien of de tickets in die bepaalde prijsklasse nog beschikbaar zijn.
  Voorbeeld: Stel je wilt van Amsterdam naar Edinburgh met KLM op 29 januari dan voor je dat zo in:
  expertflyer beschikbaarheid.png
  Als je op search klikt krijg je dit:

  KLM Amsterdam-Edinburgh.png

  Dit geeft aan dat er stoelen beschikbaar zijn in de J,C,D,I,Z,Y,B,M,K,H,Q,E,N,R,X en niet in de L,T,V,G klasse. Hieruit kun je concluderen dat de goedkope tickets (G Klasse) niet meer beschikbaar zijn. Als je nu naar de KLM site gaat zie je dat de goedkoopste tickets (€99) er niet meer zijn.
  klm expert flyer voorbeeld.jpg
  Na een paar kliken op de KLM site kun je de boekingklasse vinden:
  reisklasse.jpg
  Zo zie je in de R klasse zijn er nog 9 beschikbaar en als jij dat ticket boekt zijn er nog maar acht.
  Daarom is het ook logisch dat tegenwoordig last minute op vaak niet goedkoper is; de goedkope boekingklassen zijn dan al uitverkocht.
  De functie Flight Timetabels is een van de functies die Expert Flyer ontzettend nuttig maakt. Je kunt de dienstregeling van de luchtvaartmaatschappijen er mee opvragen. Zo kun je snel zien welk vluchtnummer op welke dagen vertrekt.
  Voorbeeld:
  Je wilt weten welke vluchten er op 14 februari vetreken van Amsterdam naar Kuala Lumpur
  dienstregeling.jpg
  Als je op search drukt krijg je dit:
  dienstregeling resultaat.jpg
  Nu zie je dat Malaysia dagelijks vliegt en KLM alleen maandag woensdag en vrijdag. Let wel op want de bovenste en de onderste zijn codeshares.
  Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen met expert flyer.
  En vragen zijn altijd welkom!
   
  Laatst bewerkt: 5 jan 2015
  LVH, Sand0rf, Basjep en 1 andere persoon vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina