Aspirine tijdens je vlucht

Discussie in 'InsideFlyer Lounge' gestart door Jan van Putten, 11 feb 2015.

 1. Jan van Putten

  Jan van Putten Silver Member

  Berichten:
  1.173
  Leuk Bevonden:
  565
  Trofeepunten:
  368
  Hoorde van de week dat aspirine je bloed verdunt en dat het handig/verstandig is dit in te nemen voor je vlucht zodat de kans op trombose veel minder wordt.

  Goede tip wellicht voor de ikvliegheelveel mensen onder ons ;)
   
 2. Goldfly

  Goldfly Silver Member

  Berichten:
  950
  Leuk Bevonden:
  666
  Trofeepunten:
  123
  Rondjes rennen helpt ook, maar je wordt er zo moe van.. ;-)
   
  Jan van Putten vindt dit leuk.
 3. Lionell

  Lionell Platinum Member

  Berichten:
  5.477
  Leuk Bevonden:
  4.658
  Trofeepunten:
  1.573
  Inderdaad kan het helpen, alleen checken met dokter of je lichaam eventueel een intolerantie heeft voor aspirine/paracetamol of dergelijke produkten. In uiterste gevallen van trombose wordt fraxiparine (antistollingsmiddel) voorgeschreven aan mensen, dit zijn injecties die je zowel voor als na je vlucht moet nemen.
   
 4. Flying doc

  Flying doc Silver Member

  Berichten:
  1.762
  Leuk Bevonden:
  1.775
  Trofeepunten:
  523
  Het klopt helemaal dat aspirine, zelfs in minieme doseringen de veneuze bloedstolling remt. Net als andere NSAID's (ibuprofen, diclofenac, etc) werkt dit preventief voor een trombosebeen, ook wel economyclass syndroom genoemd. Een kwartje aspirine is dus een goed idee als je nog geen bloedverdunners gebruikt. De werkingsduur van aspirine is 7 dagen, onafhankelijk van de dosering.
  Fraxiparine is de merknaam voor de "tromboseprikjes" en hebben een werkingsduur van ongeveer een dag. Zolang je vlucht niet langer dan een dag duurt (en dat zijn er niet veel) is de injectie na je vlucht overbodig.
   
  SVDH en Lionell vinden dit leuk.
 5. Lionell

  Lionell Platinum Member

  Berichten:
  5.477
  Leuk Bevonden:
  4.658
  Trofeepunten:
  1.573
  Fraxiparine is op voorschrift van een dokter, dosering hangt af van je gezondheid en lichaamsgewicht. M'n vriendin moet voor onze trip weer langs de dokter voor een controle en dan checken welke dosis ze deze keer nodig heeft. Zij heeft in het verleden trombose gehad... Dus we letten er goed op voor we lange vluchten maken, voor vluchten tot 2 uur heeft ze geen probleem.
   
  Flying doc vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina