Eindhoven Airport is te klein en breidt terminal uit2 min leestijd

Eindhoven Airport is te klein en breidt terminal uit

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eindhoven Airport heeft de laatste jaren heel wat verbouwingen ondergaan. Zowel intern als extern. Zo werd na het debacle met de parkeergarage deze in het geheel herbouwd. Ook werd het voorterrein van de luchthaven voorzien van een upgrade. Aan de binnenkant heeft de luchthaven onder andere het voetpad overdekt en Fast Track toegevoegd. Nu blijkt toch dat de luchthaven zijn maximale capaciteit qua passagiers heeft bereikt. Eindhoven Airport is te klein voor de toekomst en zal de terminal daarom gaan vergroten.

Krimp of groei?

Na twee jaar van coronamaatregelen zullen komende week de laatste beperkingen worden opgeheven. Dit komt ook ten goede van de reissector. Inreisbeperkingen voor gevaccineerde reizigers zijn al een stuk minder. Voor niet gevaccineerde reizigers is het verstandig goed in te lezen op de geldende regels voor Nederland of het buitenland. Hoe dan ook, het is klaar met de krimp op Eindhoven Airport. Vrij snel na het uitbreken van het coronavirus zijn de meeste vluchten namelijk gestaakt. Langzaam aan zijn deze weer opgestart en inmiddels gaan er dagelijks weer tientallen vluchten vanaf de Eindhovense luchthaven naar verschillende bestemmingen in voornamelijk Europa.

Dit waren de belangrijkste gebeurtenissen in 2020 op Eindhoven Airport

Eindhoven Airport had het te verwachten passagiersaantal op 5 miljoen geschat. Echter ziet de luchthaven een flinke groei tegemoet. De huidige terminal zal daarom te klein zijn voor de verwerking van deze aantallen.

Verbouwen terminal

Door het opheffen van de coronabeperkendemaatregelen verwacht Eindhoven Airport snel naar 7 miljoen reizigers per jaar te groeien. De huidige 26.000m2 is dan ook te weinig voor de verwerking van deze hoeveelheid reizigers. Om meer comfort voor de passagiers te bieden gaat de schop binnenkort weer in de grond. De uitbreiding zal gebouwd worden aan de huidige terminal tegenover de parkeergarage P1. Door de uitbreiding van de terminal bij Eindhoven Airport ontstaat er bij de luchthaven 10.000m2 aan extra ruimte. Aan de airside ontstaat 8.000m2 en aan de landside nog eens 2.000m2. Door de vergroting van de terminal zal onder andere de horeca, ruimte voor gates en de ruimte voor het non-Schengengebied worden vergroot.

Foto: Eindhoven Airport
© Twycer / ww.twycer.nl

Afgelopen week tekende EGM architecten, Iv-Bouw en Eindhoven Airport het contract voor de ontwerpwerkzaamheden voor uitbreiding van de terminal. In juli moet het voorlopige ontwerp van de terminal klaar zijn en in januari 2023 het definitieve ontwerp. Eind 2023 zal dan echt de schop in de grond moeten.

Bron: Eindhoven Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *