Verdien Flying Blue XP met CO2-compensatie en miles doneren3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een tijdje terug kwam Flying Blue met het nieuws meer mogelijkheden voor het sparen van miles en XP te gaan bieden. Zo kwam er de Flying Blue Accelerate Miles optie waarmee je tegen bijbetaling meer miles kunt verdienen. Het loyaliteitsprogramma kwam toen met nog een nieuwtje: het zou ook mogelijk worden XP te verdienen met CO2-compensatie. Alhoewel deze nieuwe opties nog steeds niet beschikbaar zijn is er inmiddels wel andere manier om extra XP te verdienen mogelijk.

Fly Responsibly

KLM en Air France zeggen een leidende rol te willen nemen in de verduurzaming van de luchtvaart. Om de doelen het in 2015 geformuleerde Klimaatakkoord van Parijs te behalen heeft bijvoorbeeld KLM allerlei initiatieven opgezet onder de noemer Fly Responsibly. Denk onder meer aan het investeren in nieuwe zuinigere vliegtuigen als de Boeing 787 Dreamliner, Embraer E2 en de nog te ontvangen Airbus A320neo/A321neo. In 2030 wil KLM zelfs de CO2-uitstoot ten opzichte van 2005 halveren. De grondoperatie moet tegen die tijd volledig klimaatneutraal zijn.

KLM startte een tijd terug de Fly Responsibly campagne (Bron: KLM)
KLM startte een tijd terug de Fly Responsibly campagne (Bron: KLM)

KLM CO2-compensatie

Echter stelt KLM dat reizigers zelf ook hun steentje bij kunnen dragen voor hebt milieu. Bijvoorbeeld door het aanschaffen van CO2-compensatie van hun vlucht. Voor enkele euro’s kun je al de uitstoot van je vlucht compenseren. De airline investeert dit geld onder meer in herbebossingsprojecten. Het idee is dat de nieuwe bomen de CO2 weer voor langere tijd opnemen.

Sinds kort is er nog een manier om de uitstoot van je vlucht te verminderen. Je kunt nu bij KLM namelijk ook kiezen voor een bijdrage aan de zogenaamde Sustainable Aviation Fuel (SAF). KLM mengt een deel  van de brandstof namelijk bij met SAF. Hiervoor doe je dan een extra bijdrage. Deze optie is wel duurder dan CO2-compensatie. Hierdoor lees je wat KLM daarover zegt op haar website.

Nog meer bijdragen? U kunt ervoor kiezen om (een percentage van) het verschil tussen reguliere fossiele brandstof en duurzame brandstof bij te betalen. De prijs is gebaseerd op de ecologische voetafdruk van uw reis en is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de afstand van uw route en het type vliegtuig. Daarom kunnen we u alleen een prijsindicatie geven: tussen de EUR 20 en EUR 200. De exacte prijs voor het percentage van SAF waar u aan wilt bijdragen ziet u tijdens het boeken.

KLM maakt al langer gebruik van biofuel (Bron: KLM)
KLM maakt al langer gebruik van biofuel (Bron: KLM)

Verdien extra XP bij Flying Blue

Voor Flying Blue leden zou er, ongeacht status, nog een extra reden komen voor CO2-compensatie. Zo werd er eerder al door Flying Blue gemeld dat leden die een CO2-compensatie doen daarmee ook XP kunnen verdienen. De website lijkt echter nog niet bijgewerkt en het is nog niet duidelijk hoeveel XP leden in dat geval krijgen.

Gelukkig is er nog een nieuwe mogelijkheid om extra XP te verdienen die al wel beschikbaar is. Bij het doneren van miles aan het goede doel krijg je sinds kort namelijk ook XP. Per 2.000 gedoneerde miles krijg 1 XP. Een donatie van 20.000 miles levert dus 10 XP op. Mocht je dus nog XP tekort komen tegen het einde van je kwalificatieperiode dan is dit een handige manier om je saldo aan te vullen. Naast het feit dat je natuurlijk de goede doelen helpt. Goede doelen waar je kunt doneren zijn onder andere het Rode Kruis, Giro 555, Unicef en The Ocean Cleanup. Een complete lijst van alle goede doelen kun je hier bekijken, daar kun je ook je miles doneren.

Reacties

 1. Bert zegt

  Dat is dan zo’n 15 tot 30 euro per XP, afhankelijk van hoe je je Miles anders gebruikt. Bepaald geen superdeal.

 2. Xandrios zegt

  Ik vraag me af wat de inwisselwaarde van de Miles is als je doneert. Hoeveel euro krijgt het goede doel per 2000 Miles?

  Als vlieger houd je wellicht een waarde van 1 cent per mile aan. Als je Miles koopt is dat al snel meerdere centen per mile. Maar bij een donatie. Hoe wordt die conversie gedaan?

  Wellicht ben ik wat achterdochtig, maar ik heb het gevoel dat FB de Miles tegen een absurd laag bedrag omwisselt, om zodoende tegen zeer lage kosten de Miles balans te reduceren.

 3. bedeve zegt

  Als alternatief een andere routing ;
  tm eind juni geeft AF?KLM 50 % XP bonus op vluchten.
  Kom je nog wat XP ‘ s te kort ?
  Besteedt eens een vrije zaterdag aan AMS-CDG-DUS-AMS of bijv AMS-CDG – LHR-AMS
  Economy ticket ? = 24 XP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *