Sneller miles verdienen met Flying Blue Accelerate Miles2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Kort na het nieuws over de verlening van de statussen komt Flying Blue alweer met een nieuwe manier om Miles te verdienen. Je kunt nu namelijk tegen betaling het aantal miles zelfs verzesvoudigen. De extra miles kun je weer gebruiken voor bijvoorbeeld de Promo Rewards. In dit artikel lees je hoe het werkt.

Accelerate Miles

Vorige week schreven we nog over de verlenging van (elite) statussen bij Flying Blue. Goed nieuws voor loyale klanten van onder andere KLM, Air France en Transavia. Ook de geldigheid van miles wordt verlengd. Om Flying Blue leden tijdens de pandemie verder tegemoet te komen geldt er een bonus van 50% voor elke verdiende XP. Meer over de versoepelde statusvereisten lees je in dit artikel.

Het blijft hier echter niet bij. Flying Blue komt met een nieuwe manier om trouwe leden tegemoet te komen. Helemaal voor niets is het echter niet, het verdienen van extra miles kost namelijk wel geld. Met de nieuwe ‘Accelerate Miles’ kun je dus tegen betaling het aantal verdiende miles vermenigvuldigen. Je kiest voor 2, 4 of 6x zoveel miles. Heb je bijvoorbeeld de afgelopen maand 15.000 miles verdiend, dan kun je ervoor kiezen om deze te laten verdubbelen. Je betaalt dan een bedrag om 30.000 extra miles te ontvangen.

Je gespaarde miles kun je gebruiken voor bijvoorbeeld een upgrade naar World Business Class van KLM
Je gespaarde miles kun je gebruiken voor bijvoorbeeld een upgrade naar World Business Class van KLM

In het onderstaande voorbeeld is het mogelijk om het aantal te verdienen miles te verdubbelen tegen een tarief van € 1.444,68. Dat is dus nog best een flink bedrag, maar je krijgt er wel 80.260 extra miles voor. Dit staat gelijk aan 55,5 miles per euro. Zou je via de normale weg miles aanschaffen te betaal je € 2.200 voor 80.000 miles, dat is 36,4 miles per euro. Met de huidige 100% bonus promotie kost dat ‘slechts’ € 1.100 omdat je tweemaal zoveel miles krijgt. Dan krijg je dus 72,7 miles per euro. Ga je voor de x6 optie dan staat het bedrag van € 4.334,04 ook gelijk aan 55,5 miles per euro. Reken je de huidige 100% promotie mee dan ben je via Accelerate Miles wel weer duurder uit. 

Belangrijk detail is dat je maximaal 300.000 miles per keer kunt krijgen met deze optie en maximaal 1 miljoen per jaar.

'Accelerate My Miles' is een nieuwe manier om bij Flying Blue meer miles te verdienen (Bron: Flying Blue)
‘Accelerate My Miles’ is een nieuwe manier om bij Flying Blue meer miles te verdienen (Bron: Flying Blue)

Goede deal?

De vraag is dus of het een goede deal is? Want als je nu miles aankoopt met bonus ben je goedkoper uit dan via de Accelerate Miles optie. Als er een lagere of geen bonus is dan is de Accelerate Miles optie wel een slimme deal. Natuurlijk moet je dan ook wel veel miles verdiend hebben om veel te kunnen vermenigvuldigen. Het is dus steeds een persoonlijk aanbod. Het zou extra interessant worden als Flying Blue met een promotie komt waarbij je met Accelerate Miles ook een bonus kunt verdienen. 

Reacties

 1. Dennis zegt

  Als je voor deze koers de miles zou kunnen verkopen zou fijn zijn. 1445 euro voor 40.000 miles, dat is 3.6cent per mile. Als je ze aan een ticket besteed zijn ze minder dan 1 cent waard.

 2. Mark zegt

  In het gunstigste geval haal je 1 cent. (promo awards en minder populaire data & bestemmingen) Als ik nu kijk is het voor de waarde voor meer populaire data en bestemmingen 0.25-0.50 cent. Dan is 3.6 cent / mile extreem duur.
  Als je met miles betaald krijg je ook geen xp of miles voor je vlucht, dus dan is het verschil eigenlijk nog iets groter

 3. Van Gooiland zegt

  Wat een gek ervoor geeft, maar in dit geval verwacht ik toch een groot gebrek aan gekken. Zó gek zijn Flying Blue leden ook weer niet. Mag ik hopen, tenminste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *