Delta maakt deze zomer comeback op Schiphol2 min leestijd

Delta’s A330-900neo voorzien van nieuwste Inflight Entertainment Syteem

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens de pandemie moest Delta haar trans-Atlantische dienstregeling flink terugschroeven. Door de steeds wijzigende inreisbeperkingen aan beide zijdes van de oceaan was er veel minder verkeer dan normaal. Voor de komende zomerdienstregeling maakt Delta echter een comeback op Schiphol, met acht directe verbindingen met de VS.

Zomerbestemmingen

Komende zomer vliegt Delta vanuit Amsterdam Airport Schiphol (AMS) direct op enkele populaire Amerikaanse bestemmingen. Naast New York (JFK), Seattle (SEA), Detroit (DTW) en Atlanta (ATL) zijn dat ook Boston (BOS), Minneapolis (MSP), Portland (PDX) en Salt Lake City (SLC). Op enkele van deze routes vliegen ook partner KLM en concurrent American Airlines.

Delta voert overigens het aantal vluchten vanuit Parijs en Londen ook flink op. Het gaat deze zomer in totaal om meer dan 500 wekelijkse verbindingen met Europa, inclusief enkele nieuwe routes. De nieuwe route is Stockholm (ARN) – New York (JFK) is daar een voorbeeld van. Uiteraard werkt Delta samen met SkyTeam partners KLM, Air France en Virgin Atlantic voor de doorverbindingen binnen Europa, Afrika, het Midden-Oosten en India.

Review Hyatt House Jersey City - Nabij New York City
De skyline van Manhattan, New York (Bron: Eigen werk, InsideFlyer)

Airbus vloot

Delta Air Lines vliegt op de genoemde routes met een mix van de Airbus A330-200/-300/-900 en A350-900. De A330-900 is de nieuwste variant van de A330 waar de airline mee vliegt. Dit type toestel werd in 2019 in de vloot geïntroduceerd en inmiddels heeft de maatschappij er 54 stuks. Dit jaar nam Delta nog twee gloednieuwe A330-900 vliegtuigen in ontvangst. Aan boord van de A330-900 biedt de maatschappij vier reisklassen, namelijk Delta One Suites (Business Class), Delta Premium Select (Premium Economy), Delta Comfort+ en Main Cabin. De A330-200 en -300 bieden helaas nog Delta Premium Select. Daar zijn echter wel plannen voor. Alle A330s hebben WiFi aan boord.

Delta Premium Select

Volgens Delta zijn bijna alle toestellen die worden ingezet tussen Amsterdam en de VS voorzien van Delta Premium Select, de nieuwe Premium Economy cabine. Premium Select biedt een bredere stoel meer recline en een voeten- en beensteun. Uiteraard zijn alle stoelen voorzien van een stopcontact en USB-aansluiting om bijvoorbeeld je mobiele apparaten op te laden. Reizigers krijgen in deze cabine ook een amenity kit en een headset met noise cancelling aangeboden, aangevuld met een deken en kussen.

De Premium Economy cabine van Delta heet Premium Select (Bron: Delta)
De Premium Economy cabine van Delta heet Premium Select (Bron: Delta)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *