Dit kun je bij British Airways verwachten in 20205 min leestijd

Boeing 777-200 van British Airways

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het jaar 2019 ligt achter ons en dat betekent dat veel airlines nu hun ambities voor 2020 presenteren. Ook British Airways geeft een sneak preview van wat we in 2020 van de Britse airline kunnen verwachten. BA heeft namelijk flink wat ‘goede voornemens’ voor dit jaar: onder meer nieuwe routes en uitbreiding / vernieuwing van de vloot, evenals verbeteringen in Executive Club en de airport lounges.

Nieuwe bestemmingen

Eerder kondigde British Airways al nieuwe bestemmingen aan vanuit Londen. Zowel in Europa als erbuiten. Denk aan Pristina en Podgorica in Montenegro. Maar ook Podgorica in Italië en Antalya, Dalaman en Bodrum in Turkije. Verder zijn er nog nieuwe bestemmingen in Spanje en Griekenland. In de VS gaat BA vliegen op Portland in Oregon. Er zullen nog diverse nieuwe bestemmingen toegevoegd worden gedurende het jaar.

Indien er interessante tarieven beschikbaar zijn vanuit Londen Heathrow (LHR) of Gatwick (LGW) kan het de moeite waard zijn om via deze luchthavens te vliegen. Dit zal voornamelijk het geval zijn bij intercontinentale bestemmingen. Bijvoorbeeld tijdens de een van de promoties van BA.

Nieuwe toestellen

In 2019 mocht ook British Airways de nieuwe Airbus A350 in ontvangst nemen. De maatschappij heeft miljarden euro’s geïnvesteerd in de aanschaf van achttien A350s. Aan boord is ook de langverwachte nieuwe business class stoel te vinden met directe toegang tot het gangpad. Er zijn drie klassen aan boord voor in totaal 331 passagiers. De Club Suite cabine biedt 56 plaatsen. De Premium Economy cabine biedt ook 56 plaatsen. BA noemt dit ook wel World Traveller Plus. Voor de reguliere Economy Klasse zijn er nog 219 stoelen.

Dit jaar worden er ten minste twintig nieuwe toestellen aan de BA vloot toegevoegd, waaronder de Boeing 787-10 Dreamliner en de Airbus A350. De toestellen verbruiken 40% minder brandstof in vergelijking met de toestellen die ze vervangen. In 2020 zullen ook meer toestellen uitgerust gaan worden met WiFi. De meerderheid van de vliegtuigen in de vloot moeten dit jaar beschikken over WiFi.

British Airways’ eerste A350 geland op Londen Heathrow
De eerste Airbus A350 van British Airways (Bron: British Airways)

Nieuwe Business class: Club Suite

De nieuwe business class stoel die nu ook al in de Airbus A350 beschikbaar is moet op meer toestellen ingebouwd gaan worden. Vorig jaar werd de A350 met de nieuwe cabine geïntroduceerd, daarnaast werd een selectie van de Boeing 777-200 omgebouwd. Dit jaar moet daar de 777-300 en de Boeing 787-10 bijkomen. Het jaar erna komt ook de Boeing 787-8 aan bod. De ombouw van de Boeing 777-9, 787-9 en de Airbus A380 staat pas later gepland.

Nieuwe business class aan boord van de A350
Nieuwe business class stoel aan boord van de Airbus A350 van British Airways (Bron: British Airways)

Executive Club

Het frequent flyer programma van British Airways, Executive Club, kan ook een update verwachten. Er zullen nieuwe partners bijkomen, evenals meer interessante promoties. British Airways Premier Card en Gold Guest List Executive Club leden krijgen persoonlijke begeleiding van nieuwe Concorde teams indien de reis verloopt via Los Angeles, New York JFK, London Heathrow, Delhi, Los Angeles en/of Mumbai. Ook zegt BA te investeren in een nieuwe klantgerichtheidstraining voor alle medewerkers. Daarmee moet de ervaring van de BA reiziger verder verbeterd worden.

Duurzaamheid

In navolging van onder meer Air France en EasyJet heeft ook British Airways recentelijk het besluit genomen om de CO2-uitstoot alle binnenlandse vluchten zelf te compenseren. De Britse airline zegt met meer duurzame initiatieven te komen in 2020. Welke dat zijn is nog niet bekend gemaakt. Ook is niet bekend of passagiers hier een rol in zullen spelen. KLM wil bijvoorbeeld middels een campagne passagier bewuster maken van de mogelijkheden om duurzamer te vliegen. Hiervoor is afgelopen jaar de campagne Fly Responsibly gelanceerd.

First Class

Er zijn steeds minder airlines die First Class aanbieden. Zo schafte bijvoorbeeld Korean Air deze klasse af op veel routes. Ook bij Air France neemt het aantal First Class stoelen af als gevolg van het uitfaseren van de A380. Zelfs bij Emirates is de toekomst van First Class onzeker. Bij British Airways zou dit jaar First Class juist op meer toestellen beschikbaar komen. Zo zegt BA dat de nieuwe stoel naast de Boeing 787-9 ook op andere toestellen ingebouwd zal worden.

British Airways First Class aan boord van de Boeing 787 Dreamliner (Bron: British Airways)
British Airways First Class aan boord van de Boeing 787 Dreamliner (Bron: British Airways)

Nieuwe menu’s

BA zal in 2020 nieuwe menu’s introduceren op bijna alle routes. Hiervoor is de maatschappij een samenwerking aangegaan met cateraars Do&Co in Heathrow en Newrest in Gatwick. Voor de short haul (betaalde) catering werkt de Britse airline samen met Marks & Spencer.

British Airways maaltijd in World Traveller Plus / Premium Economy (Bron: British Airways)

Airport Lounges

Ook de airport lounges zullen worden aangepakt. Zo zal de lounge in Heathrow, Edinburgh en Berlijn opgefrist worden. Dit betekent niet dat er sprake is van een complete renovatie, maar dat de lounge weer een frisse uitstraling krijgt. De Elemis Spa in New York JFK zal wel opnieuw worden ontworpen en krijgt later een heropening.

Vernieuwde British Airways Lounge in Genève geopend
Receptie van de British Airways Lounge in Genève (Bron: British Airways)

Website en app

Dit jaar zal BA ook de website en apps vernieuwen. Zo kun je een nieuwe boekingspagina verwachten op de BA website. Het is de bedoeling dat het makkelijker wordt om een vlucht te boeken en dat de navigatie in het algemeen intuïtiever wordt. Daarnaast krijgt de British Airways app een update waarmee de functionaliteit uitgebreider wordt. Welke functies er precies bij komen is nog niet bekend gemaakt.

Robots en 3D printen

Bij British Airways denk je misschien niet zo snel aan robots en 3D printen, maar de airline wil zich er wel mee bezig gaan houden dit jaar. Er zal namelijk een test starten waarbij robots reizigers gaan helpen om hun weg te vinden op de luchthaven van Londen Heathrow. Een test rondom het zelf printen van niet-cruciale vliegtuigonderdelen wordt dit jaar doorgezet. Zo kunnen bijvoorbeeld onderdelen van de tafeltjes of stoelen sneller vervangen worden, zonder dat de stoel langere tijd niet beschikbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *