British Airways compenseert CO2 voor alle vluchten binnen het Verenigd Koninkrijk1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voor alle passagiers die binnen het Verenigd Koninkrijk vliegen met British Airways, zal de luchtvaartmaatschappij een investering doen om CO2-besparing te realiseren. Hiervoor werkt de luchtvaartmaatschappij samen met non-profit organisatie Pure Leapfrog.  Deze organisatie besteed de investering aan diverse projecten in de wereld.  Passagiers die buiten het Verenigd Koninkrijk vliegen met BA, kunnen zelf een investering doen om CO2 te besparen. De investering/compensatie voor de binnenlandse vluchten start op 1 januari 2020.

CO2-compensatie is wordt steeds belangrijker in de luchtvaartsector. KLM heeft de CO2-compensatie onlangs een stuk makkelijker gemaakt. Meer informatie daarover kun je hier vinden.

British Airways & International Airlines Group (IAG) CO2-besparing

Het doel van de moedermaatschappij van BA, International Airlines Group, is om de eerste groep te worden die een volledige CO2 reductie/compensatie doet in 2050. Hiervoor investeert de groep meer dan 400 miljoen US dollar in het ontwikkelen van duurzame brandstof voor de komende 20 jaar.

Je kunt via deze pagina bekijken hoeveel het kost om de CO2 te compenseren. Op die pagina kun je ook een keuze maken aan welk project je de compensatie wil besteden. Je hebt daarvoor de keuze uit vier verschillende projecten over de hele wereld. De kosten om CO2 te compenseren hangt af van de vluchten die je maakt. Daarnaast verschillen de kosten ook nog tussen de verschillende reisklassen; economy, premium economy, business class en first class. De kosten zijn bijvoorbeeld:

 • Amsterdam naar London LHR
  • £1 in economy en business
 • London naar New York
  • £5 in economy
  • £15 in business
 • London naar Los Angeles
  • £8 in economy
  • £24 in business

In de onderstaande afbeelding kun je zien wat British Airways wil gaan doen om een bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst.

British Airways Co2 besparing

Afbeeldingen ©British Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *