British Airways’ eerste A350 geland op Londen Heathrow2 min leestijd

British Airways’ eerste A350 geland op Londen Heathrow

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

British Airways ontving vorige week de eerste Airbus A350 op de luchthaven Londen Heathrow. De ontvangst was iets later dan gepland. Dit kwam door capaciteitsproblemen op het Londense vliegveld. Aan boord van dit nieuwe toestel introduceert BA ook een nieuwe business class stoel, genaamd Club Suite. Dit jaar worden er vier A350’s aan de vloot worden toegevoegd. In totaal vliegen er straks achttien A350 toestellen voor BA.

Business Class

British Airways investeert meer dan 7 miljard euro door de A350-1000 toe te voegen aan de vloot. Onderdeel daarvan is natuurlijk ook de nieuwe business class stoel. Deze cabine is geconfigureerd in een 1-2-1 opstelling. Elke stoel heeft directe toegang tot het gangpad. Daarnaast heeft elke stoel tot 40% meer opbergruimte dan de vorige variant.

Het nieuwe toestel heeft de registratie G-XWBA gekregen. Er zijn drie klassen aan boord voor in totaal 331 passagiers. De Club World cabine biedt 56 plaatsen. De Premium Economy cabine biedt ook 56 plaatsen. BA noemt dit ook wel World Traveller Plus. Dan is er de reguliere Economy en hier zijn 219 stoelen.

Hieronder een video die BA maakte over ‘The Making Of Our A350’.

Eerste vluchten

BA zal met de A350 starten met vluchten tussen Londen en Madrid. Zo kan de cabin en cockpit crew het toestel eerste beter leren kennen. Daarna wordt het toestel ingezet op routes naar Dubai, Toronto, Tel Aviv en Bangalore. Dit zal tegen het winterseizoen gebeuren. Tegen die tijd moeten er nog drie nieuwe A350 vliegtuigen ontvangen zijn. Er worden ook twee twee Boeing 777 toestellen omgebouwd, zodat deze ook over de nieuwste business class cabine beschikken. Begin 2020 zal er een start gemaakt worden met het opknappen van de andere long haul vliegtuigen.

British Airways’ eerste A350 geland op Londen Heathrow

Verjaardag

British Airways viert zoals eerder op InsideFlyer al aangegeven haar 100e verjaardag. Het is opmerkelijk dat het verschillende toestellen voorziet van een speciale livery voor de gelegenheid, maar dit nieuwe type toestel in de standaard British Airways Livery aflevert. KLM kiest hier bijvoorbeeld wel voor bij haar nieuwe Boeing 787-10.

Bron en beeldmateriaal: British Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *