Op deze routes vliegt BA met de vernieuwde Boeing 777-200

Boeing 777-200 van British Airways

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

British Airways introduceert een nieuwe business class cabine. Deze Club World cabine zal beschikbaar zijn in onder meer de nieuwe Airbus A350 en de Boeing 777-200. Het laatstgenoemde type is een bestaand toestel en zal worden vernieuwd met onder ander de toevoeging van de nieuwe Club World cabine. Het is nu bekend geworden op welke routes dit toestel zal gaan vliegen.

Boeing 777-200

De Boeing 777-200ER van British Airways kent qua stoelindeling twee varianten. Allereerst is er de variant met vier klassen. Dat het dan om First Class, Business Class, Premium Economy en Economy. De tweede variant betreft een B777-200ER toestel met alle genoemde cabines, behalve First Class.

Twee B777-200 toestellen zullen worden vernieuwd. Volgens de website Simple Flying gaat om het de toestellen met registratie G-RAES en GVIIA. Beide toestellen zijn al meer dan 22 jaar in dienst. De vliegtuigen zijn geconfigureerd met de vier klassen-variant. De verwachting is dat de verbouwing van beide toestellen aan het einde van 2019 voltooid moet zijn. Het is nog onduidelijk of First class gaat verdwijnen op deze toestellen, in zoverre dat BA dit nog niet heeft bevestigd. Veel airlines lopen tegen een teruglopende vraag van de First class cabine aan. Zo stopten Korean Air en Cathay Pacific met een deel van het First Class aanbod.

De bewust Club World stoel (Bron: British Airways)
De bewust Club World stoel (Bron: British Airways)

Routes

Wil je het nieuwe business class product in dit toestel ervaren? Dan zul je een vlucht moeten boeken op een van de routes vanuit Londen Heathrow (LHR). Uiteraard moet je goed checken of de vlucht die je boekt ook daadwerkelijk uitgevoerd wordt met dit toestel. Last minute wijzigingen zijn altijd mogelijk, dus een geboekte vlucht geeft nog geen garantie van het toestel dat ingezet zal worden.

Bij de routes die zijn gepubliceerd door Routesonline wordt gesproken van een vier klassen-configuratie van de vernieuwde B777-200. Er zouden acht First Class stoelen in het toestel beschikbaar zijn, evenals 49 Business Class stoelen. In Premium Economy zijn 40 stoelen en in de reguliere Economy 138. Die laatste kent een 3-4-3 layout.

De routes waarop je de vernieuwde 777-200 kunt verwachten zijn van Londen Heathrow naar Boston, Chicago, Newark, Philadelphia, Seattle en JFK in de VS. Verder kun je vanuit Londen naar Bahrein, Dammam, Dubai, Jeddah, Kuwait, Riyad en Tel Aviv in het Midden-Oosten. Tot slot vliegt BA met het vernieuwde toestel nog naar Abuja en Nairobi in Afrika.

Club World

Hieronder een videofragment dat een mooie impressie geeft van de nieuwe business class cabine van British Airways.

Reacties

  1. Jeroen de Vries zegt

    Kijk daar kunnen ze bij KLM nog wat van leren. Het achterhaalde concept van de verouderde stoelen in de KLM vloot kan absoluut niet concurreren met dit nieuwe BA product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *