Nog meer ‘old school’ liveries British Airways de lucht in

Nog meer 'old school' livery British Airways de lucht in

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het zal je wellicht niet ontgaan zijn; het ‘100 jarige bestaan’ van British Airways. In dit artikel leggen we nog eens uit hoe British Airways tot die 100 jaar is gekomen. Hoe dan ook heeft de maatschappij wat te vieren. En dat doen ze groots door verschillende vliegtuigen in een speciale livery te spuiten. Enkele weken geleden presenteerde British Airways haar eerste toestel ter gelegenheid van haar bestaan. Het betrof hier toen een Boeing 747 in BOAC-livery. Ondertussen hebben de ontwerpers niet stil gezeten en zijn er nog een aantal toestellen voorzien van een ‘old school’ livery.

B – Europa – A

Het tweede toestel, dat sinds 4 maart weer vliegt, is voorzien van de BEA-livery. BEA stond voor British European Airlines en vloog tussen 1959 en 1968. Ze vlogen voornamelijk binnenlandse en Europese vluchten. De livery bestaat uit een lichtgrijze buik, gevolgd door een zwart vlak over de gehele lengte en de neus. Boven het zwarte gedeelte is het verder wit. In zowel het zwarte gedeelte als op de staart is een rood vierkant met BEA (in witte letters) terug te vinden.

Nog meer 'old school' livery British Airways de lucht in

Nadat het toestel de nieuwe old school livery gekregen heeft, vloog het vanuit Shannon naar London Heathrow. Deze vlucht droeg het speciale vluchtnummer BAW100Y. Na deze vlucht is de A319 doorgevlogen naar Manchester en later die dag ook nog op Nederlandse bodem terecht gekomen. Het toestel vliegt rond met registratienummer G-EUPJ, en zal vliegen op Europese bestemmingen. Heb jij dit toestel al gespot?

Derde old school livery

En dan is er afgelopen week nog een derde livery door British Airways gepresenteerd. Het betreft hier ook een livery voor het prachtige toestel, de Boeing 747. Dit toestel zal over een tijdje te spotten zijn in de ‘Landor’ livery. De Boeing 747, met registratienummer G-BNLY, staat op dit moment aan de grond in Dublin waar het de nieuwe livery krijgt. Bij het Landor design horen het wapenschild van British Airways, met het motto ‘Fly’. Dit is terug te vinden op de staart van de Boeing 747. De buik zal verder blauw zijn, waarna de kleur overgaat naar grijs. Voorop staat de naam van British Airways in blauwe kleur. Ook dit toestel zal met pensioen gaan, echter wel pas in 2023. Je zult hem dus vast nog een keer tegen komen in bijvoorbeeld London.

Nog meer 'old school' livery British Airways de lucht in
Een Boeing 747 met Landor-design

Bron & beeldmateriaal: British Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *