Bagage kost per direct €5,- meer bij KLM & Air France

gratis bagage voor bluebiz

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM & Air France verhogen per direct de kosten voor de eerste koffer met €5,-, enkele reis. Dit geldt voor passagiers met een Light ticket en is van toepassing op alle Europese en intercontinentale vluchten tot en met 31 augustus 2019. De vluchten tussen Europa en Canada, Mexico en de Verenigde Staten zijn vrijgesteld van deze extra kosten. Het gaat bij deze verhoging om de Paid Option Bagage fee – First Addtional Bag. 

Koffer kost per direct €5,- meer bij KLM en Air France

Vanaf 21 mei 2019 is er voor de meeste vluchten van KLM & Air France wereldwijd de nieuwe tariefstructuur met Light, Standard en Flex tarieven. De passagiers met een Light ticket hebben niet langer meer een gratis stuk bagage. Heb je je ticket voor 14 mei  2019 geboekt, dan gelden nog de ‘oude’ voorwaarden waar je in dit artikel meer over kunt lezen.

KLM tariefstructuur

Je kunt de kosten voor je bagage ook betalen met Flying Blue miles. Het tarief dat de luchtvaartmaatschappijen hiervoor vragen stijgt door deze verhoging ook mee. Als Flying Blue Explorer lid krijg je nog wel steeds €10,- korting op je bagage, mits je dit minimaal 24 uur voor vertrek boekt. Flying Blue en SkyTeam Elite leden krijgen nog steeds gratis een extra stuk ruimbagage. Boek je een Light ticket, dan mag je dus één koffer meenemen zonder extra kosten. Bij een Standard of Flex ticket twee stuks.

Op deze pagina van KLM kun je meer informatie vinden over de bagage die je kunt meenemen. Daar vind je ook meer informatie over de maximale afmetingen, bagage voor kinderen. speciale en grote bagage, vrijstellingen voor bepaalde tarieven en tips & tricks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *