Bouw nieuwe pier Schiphol vordert gestaag1 min leestijd

Hoogste punt nieuwe A Pier Schiphol bereikt

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Op de nationale luchthaven Schiphol wordt er altijd wel wat gebouwd of verbouwd. Eerder schreven we al over de de verschillende pieren die momenteel aangepakt worden. Al langere tijd wordt ook gewerkt aan de nieuwe A Pier. Gisteren werd het hoogste punt van de bouw bereikt. De voltooiing van de bouw komt daarmee steeds dichterbij.

Hoogste punt

Op maandag 29 juli 2019 werd het hoogste punt van de bouw van de nieuwe A Pier bereikt. Ballast Nedam en TAV Construction hesen samen de vlag. Het kostte beide bouwbedrijven zo’n 1.200 heipalen, 100.000 bouten en ruim 4.200 balken om zover te komen. De nieuwe pier zal straks bestaan uit drie verdiepingen met een oppervlakte van 55.000 vierkante meter. Dat staat gelijk aan elf voetbalvelden.

Bij het ontwerp is gekozen voor zoveel mogelijk flexibiliteit met betrekking tot de afhandeling van diverse soorten vliegtuigen en reizigers. Er komen acht nieuwe Gates bij. Daarbij is er aan de noordkant ruimte voor vijf narrow body toestellen. Aan de zuidkant is er plaats voor drie wide body toestellen of vijf narrow body toestellen. Ook is de nieuwe pier geschikt voor alle type reizigers: Schengen, non-Schengen, gescreend en niet gescreend.

Benieuwd hoe de nieuwe Pier eruit komt te zien? Bekijk dan ons artikel met de Sneak Preview afbeeldingen.

Schiphol klaar voor de zomer?
Overzicht Schiphol Piets (Bron: Schiphol)

Duurzaamheid

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de bouw van de pier. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van biomateriaal, isolerend glas en wordt gerecycled plastic gebruikt. Ook komt er zo’n 5.000 vierkante meter aan zonnepanelen op het dak. Het duurt nog even voordat de nieuw Pier geopend gaat worden. De ingebruikname staat namelijk gepland op eind 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *