Ook einde First Class bij Emirates?

Emirates First Class full flat bed (Bron: Emirates)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Elke frequent flyer droomt ervan om eens in first class te vliegen. Een ticket is echter niet voor iedereen weggelegd. Je betaalt een flink bedrag óf bent heel wat Miles kwijt. Sommige airlines investeren liever in hun business class cabine omdat de populariteit van first af zou nemen. Ook Emirates, bekend van de First Class suites, heroverweegt deze luxe reisklasse.

Emirates First Class

Een van de bekendere First Class cabines is die van Emirates. De maatschappij voert deze luxe reisklasse in de Airbus A380 en de Boeing 777. De privé suites moeten het gevoel geven van het reizen in een privéjet. De cabine is voorzien van hoge kwaliteit amenities en de beste service aan boord. Ook de maaltijden zijn van sterrenkwaliteit. Ook tijdens de reis naar het vliegveld en de ontvangst op de luchthaven is aan alles gedacht. Bijvoorbeeld middels de exclusieve First Class lounges.

Maaltijd aan boord van First Class bij Emirates (Bron: Emirates)

Toekomst van First Class

De vraag is echter of First Class nog toekomst heeft in de luchtvaart. Zo zou het lastig zijn om  de bezettingsgraad op peil te houden. Daarnaast zijn (alternatieven voor) private jets de afgelopen jaren goedkoper geworden.

Emirates zegt in een interview met Executive Traveller dat de nieuwe Airbus A350 en Boeing 787 Dreamliners niet voorzien worden van First Class. Deze toestellen worden namelijk enkel voorzien van de drie gebruikelijke reisklassen: Business Class, Premium Economy en Economy.
Dat betekent dat wanneer de A380 en de B777 uitgefaseerd worden er geen First Class meer zal zijn bij Emirates. Daarbij moet natuurlijk gezegd worden dat de huidige actieve 112 A380s bij Emirates nog wel even mee kunnen. Daarnaast staat er nog één A380 in opslag wegens beschadiging van de neus tijdens onderhoud.

Welke Fifth Freedom Flights heeft Emirates?
Airbus A380 van Emirates (Bron: Emirates)

De oudste A380 van de maatschappij is nog geen 14 jaar oud. En de nieuwste nog geen jaar. Er wordt zelfs nog een nieuwe Airbus afgeleverd. Zo snel zal First Class dus nog niet verdwijnen. Echter geeft de configuratie van nieuwe toestellen wel aan dat deze reisklasse hier voorlopig niet meer in wordt meegenomen. En het gaat uiteindelijk in totaal om zo’n 80 nieuwe toestellen zonder First Class.

Reacties

  1. Olivier zegt

    Ik gok dat het Business, Premium Economy en Economy moet zijn, in plaats van “Deze toestellen worden namelijk enkel voorzien van de drie gebruikelijke reisklassen: Economy, Premium Economy en Economy.” 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *