De Collectie van Aviationtag1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als onderdeel van de Premium Memberships introduceerden we onlangs Aviationtag; een bijzonder bedrijf dat oude vliegtuigen recyclet in unieke tags. Mooi als aandenken en met de lost-and-found service ook erg handig. Er zijn verschillende tags van zowel general aviation vliegtuigen, classics, jets en ook militaire vliegtuigen. En van bekende airlines tot de luchtmacht. De gehele collectie van Aviationtag kan je raadplegen in de webshop. Een aantal bijzondere tags zullen we nu uitlichten.

KLM 747 Combi

Veel Nederlandse reizigers zullen een speciale band hebben met KLM. Steeds meer 747’s gaan met pensioen en gelukkig heeft Aviationtag alvast een deel van de romp van de PH-BFR ‘Rio de Janeiro’ op de kop kunnen tikken. Dit vliegtuig maakte na 23 jaar dienst op 6 december haar laatste vlucht.

Deze diashow vereist JavaScript.

Fokker

Na KLM heeft ook Fokker een grote rol gespeeld in de Nederlandse luchtvaartgeschiedenis. Van een Fokker 50 van het Griekse Minoan Air zijn ook tags vervaardigd. Dit specifieke vliegtuig, de SX-BRV, heeft een rijke historie gehad bij onder meer SAS, Skyways, Gee Bee Air, Swe Fly en Hellas Aviation.

Deze diashow vereist JavaScript.

Super Constellation

Fan van de classics? Dan is de Super Constellation L-1049 echt heel bijzonder. Nog specialer is het feit dat de tag van de HB-RSC ‘Star of Switzerland’ als enige tag gemaakt is van een operationeel vliegtuig. De ‘Connie’ is nog regelmatig te zien op airshows.

Deze diashow vereist JavaScript.

Fan geworden van de tags? Binnenkort houden we een give-away! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *