KLM Boeing 747 – Koop nu een stukje van de buitenkant1 min leestijd

KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het Duitse Aviationtag maakt van oude vliegtuigen sleutelhangers. Het gaat daarbij om de romp van de diverse toestellen. Nu heeft Aviationtag een limited edition sleutelhanger van een KLM Boeing 747 toestel in haar assortiment.

Aviationtag – sleutelhanger van een KLM Boeing 747

Aviationtag heeft een deel van romp van de PH-BFG weten te bemachtigen. Hierdoor kun je een stukje van een originele KLM Boeing 747-400 kopen. De tag is via de website te koop voor €28.42.

Het toestel kwam in april 1990 in dienst bij de luchtvaartmaatschappij. De Boeing 747 is in 2019 uit de vloot gehaald en vervolgens ging het naar Air Atlanta Icelandic voor recycling. Daarna is het toestel met het nieuwe registratienummer TF-AMG geparkeerd in Cotswold Airport, waarna het begin vorig jaar ontmanteld werd.

Eerder was er ook al een Aviationtag van de PH-BFR en PH-BFF die bij KLM vlogen. Alle tags van deze twee toestellen zijn inmiddels uitverkocht.

Recycling

De materialen van de oude vliegtuigen komen binnen in een grote container. Vervolgens gaat het bedrijf aan de slag om er kleinere stukken van te maken. De oppervlakte wordt helemaal glad geschuurd en alle bouten & moeren worden er uit gehaald. Eigenlijk wordt oud materiaal dus weer omgezet in iets bruikbaars.

Bij elke sleutelhanger staat de herkomst van elk stuk metaal. Hierdoor weet je precies bij welk toestel bij je sleutelhanger hoort. Ook staat er een registratienummer op waardoor je het kunt registeren. Is de sleutelbos zoek, dan kan men contact met je opnemen via Aviationtag.

KLM Boeing 747 Aviationtag Edition PH-BFG

Afbeeldingen ©Aviationtag/KLM/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *