De 5 sterke punten van IHG Rewards Club

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De 5 sterke punten van IHG Rewards Club: het is altijd gemakkelijk om te klagen over een loyaliteitsprogramma. Zelf doe ik daar regelmatig aan mee. Toch is het altijd goed om te bekijken wat de sterke en zwakkere punten zijn van een programma. Om deze reden breng ik in dit artikel 5 sterke punten van IHG Rewards Club in beeld.

We beginnen dus positief. In een volgend artikel geef ik 5 zwakke punten van IHG Rewards Club weer.

Als je nog niet bekend bent met het IHG Rewards Club programma, dan is het zeker de moeite waard om onderstaande artikelen te lezen:

Sterkte 1: punten scoren is makkelijk en laagdrempelig

Van oorsprong is het loyaliteitsprogramma van IHG Rewards een programma waar het voornamelijk om punten draaide en niet om elite voordelen. Nog steeds is dit het grootste voordeel van IHG Rewards. Om gemakkelijk een mooie hoeveelheid punten binnen te halen hoef je niet zo heel vaak in een hotel te overnachten. De Accelerate promotie, die ongeveer ieder kwartaal voorbij komt, geeft iedereen de kans op extra punten.

Het kan zeker voorkomen dat je een keer pech hebt met deze Accelerate actie. Maar over het algemeen moet je in een jaar ruim voldoende punten kunnen scoren voor een paar gratis nachten.

punten van ihg rewards club
Mijn opdracht in het eerste kwartaal van 2017. Goed te doen!

Ook met een gewone overnachting kun je vrij eenvoudig punten scoren. Als je elite status hebt krijg je van het hotel vaak welkomstpunten. Onlangs heb ik nog een nachtje geslapen in het Holiday Inn Leiden. Ik kreeg 500 welkomstpunten en 100% elitebonus, waardoor ik toch zo’n 2400 punten binnenhaalde voor een nacht van € 80,00.

Kortom, de eenvoud waarmee je gemakkelijk een flink aantal punten kunt binnenhalen is een sterk punt van het IHG Rewards programma.

Sterkte 2: elite status halen is eenvoudig

Na tien nachten of 10.000 punten ben je al Gold member. Kun je hier niet op wachten? Dan koop je Ambassador status, waarbij je ook nog eens een gratis overnachting in een weekend krijgt. Je bent dan direct Gold member. Wil je in aanmerking komen voor gratis upgrades, dan moet je tenminste het Platinum niveau bereikt hebben. De drempel voor deze status is 40.000 punten of 40 nachten.

Laat je niet afschrikken door deze, ogenschijnlijk, hoge drempel. Je kunt namelijk bij iedere overnachting een pakket bonuspunten kopen. Sommige hotels bieden tot wel 5.000 bonuspunten per verblijf aan. Deze punten tellen mee voor elite status, waardoor je veel sneller elite status kunt behalen.

Kortom, met een beetje planning is het goed mogelijk om tenminste Platinum elite status te behalen, zonder al te veel overnachtingen.

punten van ihg rewards club
Koop een paar extra punten, dan haal je eerder elite status

Sterkte 3: goedkoop overnachten met Pointbreaks

Het is leuk dat je relatief eenvoudig punten kunt verdienen, maar wat kun je er vervolgens mee? Periodiek lanceert IHG een lijst met hotels waar je voor slechts 5.000 punten kunt boeken. Daardoor kun je echt goedkoop een weekend weg boeken. En het zijn in dit geval niet alleen de goedkopere Holiday Inn Express hotels die op deze lijst voor komen, maar ook Crowne Plaza hotels. Soms zelfs een Intercontinental, al zie ik dit in Europa niet snel gebeuren.

Helaas zijn de hotels wel snel uitverkocht. Je moet vooraf goed bekijken wat er allemaal te boeken is. Zodra het mogelijk is, moet je het gewenste hotel boeken. Hotel Indigo Krakow was dit jaar in een mum van tijd uitverkocht.

punten van ihg rewards club
Hotel Indigo Krakow stond dit jaar op de Pointbreaks lijst.

Desondanks is dit een sterk punt van IHG en een uitstekende manier om goedkoop te overnachten. Ook als je niet zo veel punten hebt, kun je zo toch nog een “gratis” nachtje weg boeken!

Sterkte 4: Voor ieder wat wils, spreiding

Of je nu een goedkope overnachting nodig hebt in Frankfurt, of een luxe hotel zoekt in Warschau: bij IHG Rewards is ruim voldoende spreiding. Zowel geografisch als per merk is er voldoende spreiding. Kijk alleen maar naar Nederland: in Arnhem staat een betaalbaar Holiday Inn Express hotel, terwijl je in Amsterdam het geweldige Intercontinental Amstel Amsterdam aantreft.

Punten IHG Rewards
Intercontinental Amstel Hotel, een pareltje in eigen land.

Zowel voor het uitgeven van je punten, als normale overnachtingen kun je dus voor iedere situatie iets boeken. Als ik zakelijk wil overnachten maakt luxe me bijvoorbeeld niet zo veel uit. Ik kom toch hoofdzakelijk om te slapen. Maar als ik tijdens vakanties of een weekend weg een hotel boek, dan kan ik luxe enorm waarderen. Het is dan prettig dat je zakelijk een Holiday Inn Express of Holiday Inn kunt boeken, terwijl je in het weekend een Intercontinental kunt boeken. Ook voor het complementeren van de Accelerate actie komt het goed van pas dat er een aantal goedkope mogelijkheden zijn!

punten van ihg rewards club
Van het relatief dure Intercontinental San Francisco tot een betaalbaar Holiday Inn Express, voldoende spreiding

Ten opzichte van andere ketens vind ik dit een sterk punt. Bij Marriott heb je bijvoorbeeld veel minder keuze in Europa, vooral in het lagere segment. Bij Le Club Accor heb je wel weer veel keuze, maar daar krijg je bij Ibis hotels weer veel minder punten.

Sterkte 5: zwakke ICT systemen

De ICT systemen van IHG Rewards Club rammelen nogal eens. Gek genoeg kan dit echter ook behoorlijk in je voordeel werken. Dit kunnen eenvoudige zaken zijn, zoals een foutje in het toekennen van punten. Ik heb nu al een paar keer meegemaakt dat ik in eerste instantie onvoldoende punten kreeg, maar na een paar mails herstelden ze dit. Maar dan kreeg ik ze wel gewoon dubbel (“de eerder ontvangen punten kunt u behouden voor het ongemak”).

Verder is het prettig dat ik een paar keer een Accelerate opdracht voltooid had zonder dat ik er iets voor hoefde te doen 😉

Maar ik kreeg bijvoorbeeld ook een tweede “Free Weekend Night Voucher” toen ik mijn Platinum status heb gehaald. Toch weer mooi meegenomen. Een behoorlijke bug is het verlengen van Elite Status. Bij meerdere mensen is deze een jaar opgeschoven toen ze hun Ambassador status verlengden. Dat is wel erg makkelijk!

Punten IHG Rewards
Status tot 2019, rara hoe kan dit….

Omdat je dus regelmatig kunt profiteren van deze rammelende systemen bij IHG Rewards Club, vind ik dit een voordeel.

De sterke punten van IHG Rewards Club, conclusie

Als je de punten weer eens op een rijtje zet, blijkt maar weer eens dat het programma de nodige voordelen heeft. Uiteindelijk kun je er een belangrijke conclusie uit trekken: voor gratis nachten zit je bij IHG Rewards Club goed. Immers, je kunt gemakkelijk veel punten scoren (sterkte 1). Dankzij het gemakkelijk halen van elite status (sterkte 2) gaat het nog eens extra hard. Dankzij de zwakke ICT systemen (sterkte 5) kun je deze status ook makkelijk behouden. En tot slot is er ruim voldoende gelegenheid om de punten uit te geven of te overnachten (sterkte 3 en 4).

Naast deze sterke punten zijn er ook zwakke punten. De volgende keer sta ik stil bij de negatieve kanten van het programma.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *