IHG – Basics Punten Besteden6 min leestijd

IC Bora Bora Tahiti

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Je kunt op diverse en vaak gemakkelijke manieren punten sparen bij het spaarprogramma Rewards Club van Intercontinental Hotel Group (IHG). Maar uiteindelijk wil je die punten ook een keer gebruiken (want wat heb je er anders aan?). In dit artikel een uitleg over welke mogelijkheden er zijn.

In een eerder artikel (klik) schreven we al een introductie over het programma en op welke manieren je punten kunt sparen. IHG heeft regelmatig interessante acties om veel extra punten te sparen, zoals de ‘Into The Nights’ actie (klik) die tot en met 31 december 2014 loopt.

Je kunt meerdere doelen hebben om punten te sparen. Dat kan zijn om Gold- of Platinum status te verkrijgen of te behouden. Maar het is nog interessanter om met deze punten leuke dingen te gaan doen!

Wat kun je met je Rewards Club punten doen?

De meeste leden van IHG Rewards Club gebruiken hun punten om gratis hotelovernachtingen te boeken of om de punten om te laten zetten naar airline miles. Daarover zo meer. Eerst in het kort nog even een paar andere mogelijkheden om je punten aan te besteden:

IHG punten besteden - opties
IHG punten besteden – opties

IHG biedt de mogelijkheid om met je punten digitale media te kopen, zoals e-books of software. Ook is het mogelijk om punten te gebruiken om korting te krijgen op autohuur, vliegtickets of op hotelovernachtingen van andere hotels dan IHG op plekken waar geen of weinig IHG hotels te vinden zijn. Naar mijn mening is dit vaak niet echt aantrekkelijk, omdat de waarde per punt in die gevallen relatief laag is.

Een interessantere optie is om punten in te wisselen voor vouchers. Dit kan voor vouchers van Ikea, de Bijenkorf, de Mediamarkt of bij Douglas. De waarde is dan 15.000  punten voor een €25 voucher of 30.000 punten voor een €50 voucher.

IHG punten besteden - vouchers
IHG punten besteden – vouchers

Maar zoals gezegd, de meeste gebruikers wisselen punten in voor airline miles of gratis hotelovernachtingen.

Airline miles

Bij de volgende maatschappijen kun je je IHG punten sparen tegen een verhouding van 5:1. Dat betekent dus dat bijvoorbeeld 50.000 Rewards Club punten gelijk staat aan 10.000 airline miles.
De frequent flyer programma’s van de volgende airlines doen mee: Aeromexico, Air Canada, Air France, Air New Zeland, Alaska Airlines, Alitalia, All Nippon Airways, American Airlines, Asia Miles, Asiana Airlines, British Airways, China Southern, Continental Airlines, Delta Air Lines, El Al, Emirates, Eithad Airways, GlobalPass, GulfAir, Hainan Airlines, Japan airlines, KLM, LAN Airlines Malaysia Airlines, Miles & More, Saudi Arabian Airlines, Shanghai Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, TAP Portugal, Thai Airlines, United Airlines, VARIG, Velocity.

Let op: je moet hiervoor in je account een standaard instelling wijzigen. Je spaart ofwel Rewards Club punten, ofwel airline miles. Binnen je account van IHG Rewards Club kun je klikken op “Manage earning preference” om deze instelling te maken:

IHG punten of airline miles sparen
IHG punten of airline miles sparen

Gratis hotelovernachtingen

IHG hotels zijn in de meeste gevallen met punten te boeken. Zoek hiervoor op de gewenste stad, kies het gewenste hotel en klik op “View rates”. In het lijstje dat verschijnt, staat meestal onderaan de optie om de kamer met punten te boeken. Voor een boeking zijn minimaal 10.000 punten nodig en dat loopt op tot 50.000 punten per nacht voor zeer exclusieve hotels. De meeste hotels liggen in de range tussen de 15.000 en 25.000 punten per nacht.

Een voorbeeld van een 10.000 punten hotel is Holiday Inn Berlin Airport Conference Centre. Een overnachting betalen zou in dit geval €55 hebben gekost.

IHG punten besteden - 10000
10.000 punten nodig voor Holiday Inn Berlin Airport Conference Centre

Zoals hierboven te zien is, is het ook mogelijk om gedeeltelijk met punten + cash te betalen. In dit geval kan er dus voor $40 de benodigde 5.000 punten gekocht worden. Er zijn betere mogelijkheden, want bij de iets duurdere hotels is het mogelijk om 10.000 punten voor $70 bij te kopen.

Tip: Als je zo’n boeking doet met points & cash en je annuleert deze boeking, dan wordt het betaalde geldbedrag niet teruggestort, maar het totale puntenaantal! In bovenstaand voorbeeld zou je na annulering 10.000 punten krijgen in plaats van 5.000 + $40. Met deze truc kun je dus goedkoop punten “kopen”. In dat geval zou ik uiteraard voor de $70 / 10.000 punten gaan voor een betere prijs!

Op zoek naar 10.000 punten hotels

Er is helaas geen mogelijkheid beschikbaar op de IHG site om te zoeken op hoeveelheid benodigde punten. Er zijn gelukkig wel andere mensen die zich hiervoor ingezet hebben om zo’n lijst samen te stellen. Een voorbeeld hiervan is hier (klik) te vinden (dit is geen ikvliegveel.com pagina, dus dubbelcheck wel even voor je boekt).

De hoeveelheid punten die moet worden betaald is erg afhankelijk van de populariteit en de locatie van het hotel. Zo kost een “gewone” Holiday Inn in hartje Parijs 35.000 punten (normale prijs €155 per nacht).

35.000 punten nodig voor Holiday Inn in Parijs
35.000 punten nodig voor Holiday Inn in Parijs

Het loont wel om goed te kijken of de benodigde punten voor een overnachting interessant zijn. En ook al spelen locatie en luxe een rol, er zijn ook nog erg goede deals te vinden.

Een van de beste hotels om je punten aan te besteden is bij het Intercontinental Hotel Samui Baan Taling Ngam Resort op Koh Samui, Thailand. De goedkoopste kamer op het moment van checken kost zo’n €210, maar deze is ook voor slechts 25.000 punten te boeken! Voor die punten, die bv. bij de Mediamarkt ‘maar’ €50 waard zijn, kun je dus ook heerlijk in de relax-modus in een tophotel!

25.000 punten nodig voor Intercontinental Hotel Koh Samui, Thailand
25.000 punten nodig voor Intercontinental Hotel Koh Samui, Thailand
Serene Bar van Intercontinental Hotel Koh Samui - Thailand
Serene Bar van Intercontinental Hotel Koh Samui – Thailand

Nog voordeliger? Ja!

IHG heeft eens in de twee à drie maanden een zogenaamde Point Breaks promotie. Tijdens zo’n promotie kunnen er hotels voor maar 5.000 punten geboekt worden! Het mooie van deze promo is dat dit niet alleen de goedkoopste hotels zijn, maar dat er ook vaak een paar luxere hotels bij zitten, zoals een Intercontinental. Zelf heb ik afgelopen voorjaar op deze manier vier nachten doorgebracht in het Intercontinental Hotel in Phnom Penh. Vijfduizend punten voor een hotel dat normaal zo’n €150 per nacht kost! Er zijn nog veel betere voorbeelden geweest, maar één ding is heel belangrijk: deze hotels zijn natuurlijk zeer snel “uitverkocht”, meestal al dezelfde dag dat de Point Breaks actie start.

Tip: houd goed in de gaten wanneer de nieuwe Point Breaks promotie start en boek je gewenste hotel zo snel mogelijk (annuleren is mogelijk en gratis). Uiteraard berichten we op ikvliegveel.com over de nieuwe Point Breaks zodra er nieuws over is!

Reacties

  1. Theo Theo zegt

    Hoi Sanne,
    Nee, ook dat is heel mooi: punten verlopen niet! Wel kan het natuurlijk gebeuren dat het programma t.z.t. gedevalueerd wordt (dus dat je meer punten kwijt bent dan nu het geval is)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *