IHG’s Spire Elite-Status

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De afgelopen tijd gingen er flink wat geruchten rond een het nieuwe elite-status niveau bij Intercontinental Hotels Group, of IHG. Er werd gegist naar de naam (zo hoorden we Platinum Plus en Diamond de revue passeren) maar afgelopen vrijdag werd het deze officieel aangekondigd: Spire Elite.

Voorheen was Platinum elite status het hoogst haalbare bij IHG Rewards Club, maar Spire is dus nog een stapje hoger. Dit zijn nu de verschillende niveau’s van elite status bij IHG:

 • Club
 • Gold
 • Platinum
 • Spire

Club member ben je vanaf het moment dat je een account aanmaakt bij de IHG Rewards Club en zoals we eerder schreven in dit artikel (klik), waarin de basics te lezen zijn, kun je dan beginnen met sparen van “elite qualifying” punten.

IHG Spire - QPN

Met de invoering van het nieuwe Spire niveau veranderen er een aantal zaken voor het Gold en Platinum elite status niveau. Voorheen moest je 15 overnachtingen of 20,000 elite qualifying punten behalen voor Gold en 50 overnachtingen of 60,000 elite qualifying punten behalen voor Platinum, maar vanaf nu zijn deze limieten verlaagd naar 10 overnachtingen of 10,000 elite qualifying punten voor Gold en 40 overnachtingen of 40,000 elite qualifying punten voor Platinum.

Om in aanmerking te komen voor het Spire elite status niveau moet je voldoen aan één van de volgende voorwaarden:

 • 75,000 elite qualifying punten
 • 75 overnachtingen

Je zou verwachten dat Spire de nodige extra voordelen met zich mee zou brengen ten opzichte van het Platinum niveau, maar dat valt wat tegen. De extra benefits die je krijgt als je ‘Spire’ wordt zijn:

 • 100% bonus punten tegenover 50% voor Platinum
 • op heb moment van het halen van Spire: keuze uit 25,000 punten of een iemand anders Platinum schenken

In de onderstaande tabel kan je de vergelijking zien tussen alle elite status niveau’s bij de IHG Rewards Club.

IHG Spire - Elite Benefits Overview
Weinig verschil tussen Platinum en Spire Elite

Waar velen van ons hoopten op een benefit als gratis ontbijt, zoals dit het geval is bij top-tier statussen als Hilton Diamond of Hyatt Diamond, is dat dus niet zo bij IHG Spire.

Eerst werd ook gedacht dat dit nieuwe elite status niveau er zou komen als vervanging van het Intercontinental Ambassador programma, maar gelukkig blijft dit nog apart bestaan met Ambassador en Royal Ambassador als status niveau’s. Over dit aparte programma kun je alles lezen in dit artikel (klik).

Hoe denk jij over het IHG Spire Elite niveau? Ga je jezelf proberen te kwalificeren of is het de moeite niet waard en ga je voor Platinum?

Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of reageer via het forum.

Reacties

 1. Arjan69 zegt

  Mocht iemand z’n Spire behalen en niet te weten aan wie Platinum te schenken…. Ik houd me aanbevolen.. 🙂

 2. HaikoW zegt

  Ondanks dat er op papier niet veel verschil is tussen platinum en spire bed ik gemerkt dat nu met spire er wel meer benefits gegeven worden.
  Bij diverse IC’s kreeg ik club toegang terwijl dit voorheen onmogelijk was. Bij CP’s al een paar keer een suite gekregen en ook club toegang. Duidelijk een verbetering ten opzichte van platinum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *