Brussels Airlines komt met nieuw Business Class menu geïnspireerd op Belgische keuken2 min leestijd

Brussels Airlines komt met nieuw Business Class menu geïnspireerd op Belgische keuken.

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Brussels Airlines presenteert een nieuw Business Class menu. Als het aan de Duits-Belgische carrier ligt staat passagiers een ‘unieke gastronomische ervaring’ te wachten op long haul vluchten. Eerder dit jaar kondigden ook Air France en KLM al nieuwe menu’s aan.

Belgische keuken aan boord

Eens in de zoveel tijd komen vliegtuigmaatschappijen met nieuwe menu’s om ook frequente reizigers te blijven verrassen. Die pasta of rijst met kip heb je op een gegeven moment ook wel gezien. Echter richten airlines zich met nieuwe menu’s vaker op Business Class dan Economy. Deze passagiers betalen natuurlijk ook wel iets meer dan Economy passagiers.

Het nieuwe menu bij Brussels Airlines moet de Belgische keuken in de lucht vertegenwoordigen. Nu kun je al verschillende Belgische specialiteiten aan boord verwachten. Denk bijvoorbeeld aan een selectie van Belgische bieren, wijnen en natuurlijk Belgische chocolade en wafels.

Het nieuwe Business Class menu

Brussels Airlines heeft het nieuwe menu voor de Business Class samengesteld in samenwerking met de Belgische chef Mario Elias, van restaurant Le Cor de Chasse. Seizoensproducten spelen in de nieuwe gerechten de hoofdrol.

Chef Mario Elias (links).

Voor het voorgerecht is er te kiezen uit gerookte forel met Jangaji van daikon en zure room of gegaarde kipfilet met een salade van gerst, venkel, zeewier en kaviaar tomaten. Als hoofdgerecht is de eerste keuze gestoofde kalfsfilet met gekonfijte aubergine, erwten, mozzarella, crème van kersen en gnocchi van geroosterd brood. Als dat niet in de smaak valt dan is er ook een gerecht met op het vel gebakken koolvis met groene asperges. Je krijgt daar ook risotto, Noilly Prat saus met lavasolie geserveerd. Tot slot is er nog een Aziatisch geïnspireerd keuze met soba noedels en witte asperges, broccolini, kerstomaatjes en groene kerriesaus met kokos. De afsluiter van de maaltijd is een ganache van pistache, parelgort, frambozenpudding en passievruchtencoulis.

​De wijnen bij de gerechten in het nieuwe Business Class menu werden geselecteerd door Master of Wine Jan De Clercq. Het nieuwe Business Class menu is te proeven aan boord van Brussels Airlines vluchten vertrekkend vanaf 1 juli 2022.

Mario Elias wordt omschreven als een no-nonsense chef die trots is op zijn erfgoed en werkt met de beste, voornamelijk Belgische, ingrediënten. Dit sluit perfect aan bij de ‘Belgitude’ waar Brussels Airlines als Belgische luchtvaartmaatschappij voor wil staan. We blijven verder investeren in de reiservaring van onze klanten en zijn erg blij dat ze het fantastische werk van Mario binnenkort aan boord zullen ontdekken. – Philip Mortier, Inflight Product Manager bij Brussels Airlines

Bron en beeldmateriaal: Brussels Airlines

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    Gerookte forel met Jangaji van daikon?!? Belgischer kan echt niet! Nou ja, misschien de Aziatisch geïnspireerde soba noedels, dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *