Bij deze hotelketens kan je status kopen2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In tegenstelling tot airlines is het bij veel hotelketens niet moeilijk om status te verkrijgen zonder daadwerkelijk te verblijven. Ofwel via een derde partij ofwel direct bij het loyaliteitsprogramma is het soms mogelijk status te kopen. Zo kan je gelijk gebruik maken van de voordelen. Of dit het waard is, is een tweede. Dat zal voornamelijk afhangen van je reispatroon en hoe vaak je van plan bent om bij de keten te gaan verblijven. In dit artikel een overzicht van verschillende manieren om zonder daadwerkelijk veel te overnachten status te krijgen.

AmEx Platinum

Bij een American Express Platinum kaart krijg je verschillende elite statussen:

Een nadeel is de hoge jaarlijkse kosten bij deze creditcard én je moet er voor in aanmerking komen. Wel krijg je naast de hotel status verschillende andere reisvoordelen.

IHG Rewards

Intercontinental Hotel Group heeft twee programma’s Ambassador, wat te koop is, voor verschillende voordelen bij verblijven bij Intercontinental Hotels en IHG Rewards waar je status en punten kan verdienen bij de andere merken zoals Holiday Inn, Crown Plaza en Indigo. Echter, als je de Ambassador status koopt, à 200 USD of 40.000 IHG punten per jaar, krijg je ook Platinum status bij IHG Rewards. Normaal vereist dit 40 overnachtingen of 40.000 punten.

Intercontinental Ambassador wijzigingen
Andere voordelen van Ambassador bij Intercontinental

Le Club Accorhotels / Accor ALL

Ook bij Le Club Accorhotels is het mogelijk om via een ander programma van één van de merken status te krijgen. Wanneer je een ibis Business Card aanschaft, voor €90 per jaar, krijg je naast tot 10% korting bij ibis ook Gold status bij Accor. Hiermee profiteer je van voordelen bij onder andere Novotel, Pullman en Sofitel. De status is in het jaar geldig waarin je de Card koopt plus het hele daaropvolgende jaar. €90 is best een goede deal voor maximaal twee jaar status. En ook veel makkelijker dan bijvoorbeeld aandelen Accor kopen.

Le Club Accor Gold Voordelen
Le Club Accor Gold voordelen

Founderscard

Via het Amerikaanse Founderscard kan je, voor een prijs tussen de 300 en 500 USD per jaar, onder andere Hilton Gold status krijgen naast Caesars Rewards Diamond. Deze laatste geeft weer een direct koppeling met Wyndham Rewards Diamond. De rest van de Founderscard voordelen zijn erg VS-georiënteerd dus tenzij je echt goed gebruik kan maken van die voordelen is dit niet de voordeligste optie.

Status match

Heb je eenmaal een van deze statussen, dan kan je deze vervolgens ook matchen. Onder andere Hilton Honors, Best Western Rewards, Wyndham, IHG Rewards, Club Carslon en Choice Privileges matchen op verzoek of hebben regelmatig een officiële actie.

Reacties

 1. Boudewijn zegt

  Bij Amex Centurion zijn de voordelen wat groter:

  Radisson Rewards Gold
  Hilton Honors Diamond
  MeliáRewards Platinum
  Shangri-La Golden Circle Diamond
  Marriott Bonvoy Gold
  IHG Platinum

  Allemaal wel fijn, alleen de Marriott Gold status stelt niet zo veel meer voor.

  • Nordic75 zegt

   Blijkbaar ben jij een high-roller Boudewijn….. enkele vereisten voor de Centurion zijn:
   zijn een aantal richtlijnen om in Nederland in aanmerking te komen voor de American Express Centurion Card:

   U bent op dit moment in het bezit van een AMEX (Flying Blue) Platinum Card
   Uw bruto-inkomen bedraagt ten minste 180.000 euro per jaar
   U geeft ten minste 250.000 euro per jaar uit met uw creditcard

   Die eerste twee eisen lukken nog wel, maar eis 3 is wel wat gortig… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *