Review: Cathay Pacific The Wing Business Class lounge Hong Kong2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Cathay Pacific staat bekend om haar uitstekende lounges op de thuishaven in Hong Kong. De Aziatische maatschappij heeft meerdere locaties verspreid over de luchthaven. Eerder probeerde ik onder andere al The Pier en The Deck. Tijdens een recente transfer had ik, door een forse vertraging, ook de gelegenheid om The Wing Business Class lounge te bezoeken. The Wing is gelegen bij Gate 1, vlak na het passeren van de ‘South checkpoint’ paspoortcontrole als je vanaf Hong Kong vertrekt. Hierdoor is het ook vaak een druk bezochte lounge. Naast business class passagiers hebben onder andere Oneworld Sapphire en Marco Polo Club Silver leden toegang.

Cathay Pacific The Wing Business Class

De ingang van de lounge is dus bij gate 1-2. Voorbij de receptie is een klein zitgedeelte met een beperkt buffet. Ook is er ‘The Gallery’ en werkplekken met computers. Aan het einde van de gang zijn de douches.

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het grootste deel van de lounge is echter een verdieping omhoog waar ook het First Class gedeelte is. Hier is veel meer zitcapaciteit. The Wing staat bekend om de open inrichting; de ruimte opent in de terminal waardoor het erg ruim en licht maar ook meer rumoerig aan doet. Op deze verdieping is The Long Bar met uitzicht op de gates en het platform. Hier tegenover is ook een buffet met drinken en verschillende gerechten.

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze diashow vereist JavaScript.

Verder de lounge in vind je de Coffee Loft met een barista en westerse hapjes. Dan is er natuurlijk ook nog de iconische noodle bar. Hier kan je terecht voor made-to-order wonton of Dan Dan Mien noodles en dim sum.

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze diashow vereist JavaScript.

Conclusie

Ook The Wing is een uitstekende Business Class lounge. Er is een grote verscheidenheid aan eten en drinken, van Westers tot Oosters en van kleine hapjes tot warme gerechten. Ook de douches zijn erg netjes. Het is in mijn ervaring echter ook de drukste lounge. Tijdens piekuren kan het lastig zijn om een zitplaats te vinden. Sla bij een bezoek de donkere en krappe ruimtes op de benedenverdieping over en neem liever plaats aan de bar op de eerste verdieping. Hier heb je een mooi uitzicht op de vliegtuigen.

Disclaimer: toegang werd verschaft door Cathay Pacific

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *