Hilton Honors Status Match – Geldig tot 2020!2 min leestijd

hilton honors status match

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Hilton biedt weer een status match aan! Maar eigenlijk is de Hilton Honors status match een challenge, je moet namelijk een aantal nachten doorbrengen in hotels van de keten om de elite status te verkrijgen.

hilton honors status match

Ze matchen dus wel degelijk jouw elite status van een andere keten, maar voor niets gaat de zon op. Hieronder lees je in detail wat je ervoor moet doen. Denk eraan dat het nieuwe jaar een ideaal moment is om zo’n match aan te vragen. Waarom? Wel als je in aanmerking komt, dan:

 • is de status sowieso geldig tot op het eind van 2018;
 • én de status is geldig het daarop volgende jaar;
 • én als klap op de vuurpijl blijft de status geldig tot 31 maart van het jaar volgend op een volledig kalenderjaar!

Volg je me nog? Met andere woorden de status is geldig tot en met 31 maart 2020!

Hoe vraag je de Hilton Honors status match aan?

Om in aanmerking te komen voor een status match (lees challenge) dien je al in het bezit te zijn van elite status bij een ander hotel loyalty programma. Dan kan je aan de slag met de aanvraag via deze pagina (klik).

Daar is te lezen dat je gedurende een periode van 90 dagen een minimum aantal stays (een stay is een verblijf en kan bestaan uit 1 of meerdere overnachtingen) dient te maken bij Hilton.

 • Voor Gold status 4 verblijven;
 • Voor Diamond status 8 verblijven.

De elite status van Hilton is trouwens geldig gedurende de periode van 90 dagen. Dit is een manier om de klanten kennis te laten maken met de voordelen van het loyalty programma. Indien je de kwalifitcatie niet behaalt, dan val je terug op het laagste niveau.

hilton honors status match
Dit moet je ervoor doen…

Het enige wat je ervoor moet doen om het aan te vragen is een online formulier invullen. Een voorbeeld kan je hieronder zien. Het is niet veel informatie die moet invullen. Daarnaast moet je ook een bewijs uploaden van je huidige elite status.

hilton honors status match
Een simpel online formulier invullen…

Hilton biedt een match aan met de volgende loyalty programma’s. Nu weet iedereen dat vooral IHG gemakkelijk is om status bij te behalen. Als je het Ambassador lidmaatschap aankoopt, dan krijg je automatisch de Gold status toegewezen.

hilton honors status match

Conclusie

De Hilton Honors status match is een ideale manier om jezelf voor een lange periode van elite status te voorzien. Als je het een beetje slim aanpakt en alles goed plant, dan kan je relatief goedkoop deze status bereiken. Op voorwaarde natuurlijk dat je reeds ergens anders status hebt.

Hebben jullie ooit gebruik gemaakt van een status match? Ik wel, want in het verleden heb ik op zo’n manier de meeste van mijn elite status verkregen. Wat zijn jullie ervaringen?

 

Reacties

 1. Vince zegt

  In principe een mooie match/challenge. Het grote voordeel is vooral dat je al gelijk de status hebt bij Hilton. Je kan natuurlijk ook een MVP status challenge doen. Dan heb je geen status nodig die gematched wordt.

  Mag ik wel een kleine opmerking aan het artikel toevoegen?
  4 en 8 overnachtingen is niet helemaal hetzelfde als 4 en 8 stays. het moeten toch 4 en 8 afzonderlijke boekingen zijn?

 2. Remco zegt

  Ik heb op 4 januari 2018 een status match gekregen, moet 4 stay’s voor 4 april 2018 rondkrijgen om vervolgens de Gold status geldig te houden tot 31 maart 2019. Dat zegt tenminste de email die ik kreeg.

  Die “klap op de vuurpijl” die je beschrijft (extra jaar, tot 31 maart 2020) is dat dan een speciale actie die na 4 januari actief is geworden?

 3. Steve zegt

  Ik vermoed dat er wat verwarring is… status match is inderdaad geldig tot 31.03.2019… enige wat je daarna hebt als Diamond is een zachte landing naar Gold tot 31.03.2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *