Skyteam Deal: BC naar Chengdu voor < €900,-3 min leestijd

Chengdu Business Class Deal vanuit Warschau

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Van de week schreef Lionell al een artikel over een mooie deal in economy naar New York. Nu was ik wat aan het rond zoeken naar een leuke deal met een van de Skyteam partners in business class, na even zoeken kwam ik er een tegen naar Chengdu, China.

Waar en wanneer?

Na enige twijfel toch eens wat verder gezocht dan Nederland en omliggende buurlanden. Via Warschau, Polen, kwam ik op een deal naar Chengdu. Je kunt al reizen voor minder dan €900,-. Geen geld al zeg ik het zelf!

Je kunt bijna het gehele jaar reizen naar deze westelijke bestemming in China. Er is een ruime beschikbaarheid in meerdere maanden, al in januari, maar ook februari tot nog ver in november. Misschien een leuke zomertrip in China?

 

Beschikbaarheid deal april-mei
Beschikbaarheid deal september-oktober

 

Via Google Flights kun je verschillende data aanklikken. Je krijgt gelijk te zien wanneer en met wie je vliegt. Er zijn vluchten met 1 of 2 stops. Afhankelijk van de hoeveelheid stops vlieg je met KLM, China Southern of Xiamen Airlines. Alledrie Skyteampartners.

In Google Flights zie je bij welke aanbieder je het goedkoopst kunt boeken. Helaas niet bij KLM zelf, maar wel via Skyteampartner China Southern of via eSky.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Boeking via China Southern
Boeking via China Southern

 

 

Wat krijg je voor deze prijs?

Je wilt misschien niet helemaal zonder bagage naar China vertrekken. Naast 2 stuks handbagage en 1 accessoire met een maximaal gewicht van 18 kg bij KLM, mag ook 2x ruimbagage van ieder 32 kg meegenomen worden. Ben je Skyteam Elite of Elite Plus deelnemer, dan mag je zelfs nog 1 extra stuk ruimbagage meenemen. Veel kilo’s dus!

Bij China Southern geldt nagenoeg hetzelfde. Je mag hier enkel 1 stuk handbagage meenemen met een maximaal gewicht van 5 kg en 1 accessoire. Bij Xiamen Airlines zijn de regels hetzelfde als bij China Southern.

 

Afhankelijk van de maatschappij krijg je natuurlijk ook verschillende maaltijden, drankjes en snacks. Een leuk bijkomend voordeel zijn natuurlijk KLM’s Delfts blauwe huisjes op de vluchten uitgevoerd door KLM in World Business Class.

KLM Houses
©KLM

Flying Blue / Skyteam

Vanaf april verandert er het een en ander bij Flying Blue. De Award Miles verdwijnen, er komen Miles voor terug. De Level Miles en Qualifying Flights worden XP. In dit artikel van Flying Dutchboy staan de veranderingen duidelijk uitgelegd.

Met deze verandering wil je misschien je status behouden, of een deelnemersniveau stijgen?

Met deze BC deal is dat natuurlijk een stuk gemakkelijker. Vanaf Warschau (WAW) via Amsterdam (AMS) naar Chengdu (CTU) met KLM spaar je in de Business Class al 51 XP per enkele vlucht. Ga je dezelfde route terug, dan spaar je nog eens 51 XP en heb je dus al een totaal van 102 XP. Ga je vanuit Warschau via Amsterdam naar Guangzhou en dan naar Chengdu dan spaar je 57 XP per enkele reis, met een maximaal totaal van 114 XP. Dat is een mooie route naar een eerste Elite status (Silver = 100XP), of zelfs een Elite Plus status (Gold = 180XP of Platinum = 300XP).

Al met al een gave deal lijkt mij. Het enige is dat je natuurlijk nog in Warschau moet komen, maar ach, er zijn genoeg spelers op de markt die je daar heen kunnen brengen, misschien ook met een van de Skyteampartners? Van Amsterdam via Parijs misschien? Toch weer 10XP extra per enkele reis.

 

Wat te doen in Chengdu?

Chengdu is een leuke bestemming in het oosten van China. Naast het zakencentrum zijn er ook wat typisch Chinese attracties te bezoeken. En misschien wel een hoogtepunt is een van de verschillende Panda FokCentra te bezoeken. Vanuit Chengdu ben je in minder dan 2 uur ook in de nabijgelegen grote stad Chongqing. Ook kun je vanuit Chengdu ook verschillende berggebieden gemakkelijk bereiken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ga jij dit jaar China ontdekken met deze deal?

 

Reacties

 1. Erik zegt

  Denk wel om je visum. Een transit/72-uur visum werkt niet voor ff heen/terug naar Chengdu. Dus je moet doorvliegen naar een 3e land of een normaal visum aanvragen voor China.

  • Marco den Turck zegt

   Hallo Erik,

   Dat is zeker waar. Iets om rekening mee te houden.
   Mogelijk dat je vanuit Chengdu rechtstreeks naar Hong Kong, Vietnam, Thailand of een andere bestemming maar niet in China kan vliegen. Ik heb er voor gekeken, die bestemmingen zijn er wel. Daarnaast, als je er langer wilt blijven is een visum aanvragen sowieso noodzakelijk.

 2. Ameling Algra zegt

  Boeking lukte mij via de site van Air France. KLM leek ook te lukken maar aan het eind werd ik er steeds uitgegooid. Ook opties in december beschikbaar (China Southern hanteert de 11-maanden-regel op de dag af, KLM en Air France niet). Ander voordeel van boeken via Air France of KLM: de afschrijving van de Fying Blue credit card levert opnieuw miles op.
  De lounge in Chengdu is onlangs vernieuwd en is nu beslist de beste die ik ken.

 3. Kees zegt

  Dus uit bovenstaande kan ik opmaken dat ik een visum moet aanvragen voor mijn verblijf in Chengdu tussen april 4 en april 9?

  • Ameling Algra zegt

   Ja, als je in Chengdu wilt blijven, ontkom je daar niet aan. Voor Shanghai en Hangzhou bestaat nu een 148 uur transit visum (maar ook alleen als je doorvliegt, niet als je weer terugvliegt!), maar voor Chengdu niet.
   Maakt je reis een stuk duurder. Als je zelf je visum regelt in Den Haag kost het € 105. China rekent het tarief dat Nederland ook rekent voor Chinezen die hier drie dagen bloemenvelden willen bekijken. Alternatief is dus doorvliegen naar bijvoorbeeld Hongkong. Dan kan je eventueel een 72-uurs visum krijgen, voldoende om panda’s te kijken. Rechtstreekse vlucht Chengdu-Hongkong rond je data is $250 bij ctrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *