LeClub Accor Gold via de Ibis Business kaart2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Zoals eerder vermeld op onze site (klik) kan je de LeClub Accor Platinum status krijgen wanneer je mede-aandeelhouder wordt van Accor. Dit vraagt een investering van zo’n €1.500, maar je hebt de kaart wel zolang je aandeelhouder blijft. Wie liever wat minder geld uitgeeft en met Gold ook al tevreden is, kan zich lid maken van het “Ibis Business” programma.

Dit programma bestaat nu ongeveer een jaar. Voor een jaarlijkse bijdrage van €90 krijg je 10% korting op je verblijf in Ibis hotels en ook 10% korting op je spend in bars en restaurants van Ibis hotels, ongeacht of je er ook verblijft of niet. Verder wordt er je een bijkomende korting van 5% belooft bij promoties en heb je gegarandeerd een kamer als je minimum 48 uur op voorhand reserveert.

Sinds deze zomer krijg je er nu ook een Le Club Accor Gold kaart bovenop. Het mooie: deze kaart is geldig bij alle Accor hotels, dus niet enkel bij Ibis.

ibis-business

Met de gold status krijg je ondermeer:

  • een kamer upgrade,
  • laat uitchecken of vroeg inchecken,
  • een gegarandeerde kamer indien je drie dagen op voorhand boekt
  • een welkomstdrankje

Het grote verschil met de Platinum kaart is dat je minder bonuspunten krijgt en dat er je geen toegang verleend wordt tot de executive lounge, als die aanwezig is. Dit laatste wil wel nog eens verschillen van hotel tot hotel. Vooral in Azië wordt bij een upgrade ook de loungetoegang aangeboden.

we meet again, mr Smith...
we meet again, mr Smith…

Tot voor kort vond ik de Ibis Business kaart niet zo interessant. Aangezien de Ibis hotels zowiezo vrij goedkoop zijn diende je er al redelijk vaak te verblijven voor je winst maakte op je €90. En dan nog oogde de 10% korting maar mager. Maar de toevoeging van een Gold kaart verandert de zaak.  Na 1 upgrade in een Sofitel of Pullman (klik) heb je namelijk waarschijnlijk al die €90 zo goed als volledig terugverdiend.

De ideale oplossing voor zij die niet in aandelen willen investeren, maar toch op een vrij gemakkelijke manier een gold status bij Accor willen. En natuurlijk kan je de kaart ook gebruiken om te status matchen met andere programma’s. Meer informatie daarover lees je hier (klik).

Via deze link (klik) kan je je inschrijven voor het Ibis Business programma.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *